ActualitateEconomie

Frații Pavăl, patronii Dedeman, își extind ‘imperiul’

Pavăl Holding a făcut un pas important în sectorul logistic românesc prin achiziționarea a 30% din părțile sociale ale firmei Asset Proiect Craiova, anterior cunoscută sub numele de ELI 4 Craiova. Tranzacția, care a fost semnalată prin înregistrări recente în Monitorul Oficial, marchează o consolidare a prezenței grupului în proximitatea fabricii Ford Otosan din Craiova.

Anterior, ELI 4 Craiova a fost controlată de Element Invest Partners, un consorțiu format din patru entități majore: Element Investments, deținută de Ionuț Dumitrescu (45%), DGM Invest Holdings, aparținând lui Dan Marchievici (25%), Blackstone Development, sub conducerea lui Bogdan-Paul Macovei și Lucian Crăciun (25%), și Eusebiu Mihail Simniceanu (5%), notează economica.net. Alte colaborări în domeniu Frații Pavăl, cunoscuți pentru investițiile lor strategice în domeniul construcțiilor și retailului, s-au asociat inițial cu Ionuț Dumitrescu în 2019 pentru dezvoltarea acestui parc logistic. Proiectul promite să fie un centru vital pentru logistica regională, incluzând trei clădiri cu o suprafață închiriabilă totală de 54.000 de metri pătrați. Colaborarea dintre frații Pavăl și Ionuț Dumitrescu nu este nouă. Aceștia au cooperat anterior în ELI Park 1, situat în apropierea Capitalei, proiect care ulterior a fost vândut grupului sud-african Fortress. De asemenea, au fost parteneri în firma ELI 6 pentru un proiect similar în Băcău, din care frații Pavăl s-au retras în 2022.

Ionuț Dumitrescu a atras și alte investiții semnificative în ultimii ani, cel mai notabil fiind implicarea lui Sacha Dragic, fondatorul Superbet, în proiectele industriale dezvoltate sub marca ELI Park în 2021.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *