Social

Frica de mobilizare? Numărul cererilor de dobândire a cetățeniei R.Moldova, în creștere de la începutul războiului în Ucraina

Pe parcursul anului 2022, în contextul evenimentelor din Ucraina, a fost înregistrată o creștere semnificativă a numărului de persoane ce au aplicat pentru a obține cetățenia Republicii Moldova. Potrivit datelor prezentate de Agenția Servicii Publice (ASP), anul trecut numărul cererilor pentru cetățenie a ajuns la aproximativ 10.700 sau cu 3.600 de cereri mai mult față de anul precedent, transmite Radiomoldova.md.

Astfel, în urma acestei creșteri, a fost luată decizia ca persoanele să aibă posibilitatea să depună cererile de dobândire și redobândire a cetățeniei Republicii Moldova la toate centrele multifuncționale din țară și din municipiul Chișinău.

Anterior, în ceea ce privește municipiul Chișinău, cererile puteau fi depuse doar la Secția cetățenie a Agenției Servicii Publice. Astfel, începând cu data de 3 ianuarie, centrele multifuncționale din municipiul Chișinău prestează spectrul complet de servicii în materie de cetățenie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *