Friptura de pui cu cartofi si unt
Ingrediente:
– 2 linguri de usturoi (pisat)
– 1 lingurita sare
– 3 / 4 linguriţă de piper negru proaspăt măcinat
– 1/ 2 linguriţa salvie uscata tocata
– un pui
– 12 buc cartofi roşii taiati felii
– 2 linguri de unt, topit
Mod de preparare:
Amestecati 1 1 / 2 linguri de usturoi, 1 / 2 lingurita sare, 1 / 2 lingurita piper, si salvie într-un castron mic. Spalati puiul si slăbiţi pielea de pe piept şi copane (desfacand pielea cu degetele, împingând uşor între piele şi carne). Ridicaţi extremităţile aripilor şi copanelor pe spate. Frecaţi puiul sub piele cu amestec-ul de usturoi. Asezati puiul in tava cu pieptul in sus si stropiti cu ulei. Introduceti tava in cuptorul incins in prealabil si lasati asa timp de 20 de minute. Intre timp spalati cartofii curatati si taiatii felii si amestecatii cu unt, 1 1 / 2 lingurite usturoi, 1 / 2 linguriţă de sare şi 1 / 4 lingurita piper. Aranjaţi în jurul pui-ului in cuptor. Coaceţi timp de 1 oră sau până când vedeti ca pielea s-a rumenit bine. Cand totul este gata, opriti focul si mai lasati tava in cuptor aproximativ 10 minute.
Serviti totul cu o salata de legume proaspete…pofta mare!