Frumusețe

Fructele care ne redau frumuseţea

 Măştile naturale sunt eficiente şi mult mai ieftine decât cele care se găsesc pe rafturile magazinelor, cele făcute special pentru toamnă îmbunătăţind culoarea şi textura pielii în doar câteva minute. Nu trebuie decât să aveţi puţină răbdare să le preparaţi şi să vă… relaxaţi. Dacă folosim aceste măşti, pielea va fi mult mai curată deoarece fructele înlătură eficient celulele moarte şi înviorează tenul obosit redându-i luminozitatea.

Un motiv în plus pentru a folosi aceste măşti e uşurinţa cu care se prepară. Iată care sunt fructele pe care le poţi utiliza pentru a avea un ten perfect.

Strugurii, pentru catifelare

Atât de delicioşi, strugurii conţin antioxidanţi, ajută la curăţarea pielii şi la îndepărtarea impurităţilor de pe ten. Pentru prepararea măştii ai nevoie de doar zece boabe de struguri, o lingură de suc de mere şi una de suc de portocale. După ce ai zdrobit struguri, amestecă-i cu sucul de mere şi de portocale, apoi aplici masca pe faţă. Stai zece minute, după care clăteşti tenul cu apă rece. Această mască redă supleţea pielii şi o catifelează.

Dovleacul, pentru ten uscat sau normal

Plăcinta cu dovleac este delicioasă, dar masca din dovleac e perfectă pentru tenul normal sau gras, fiind una dintre cele mai bogate legume în vitamine – A, C, E, calciu, zinc şi fier. Miezul crud de la dovleac, dat pe răzătoare, poate fi amestecat cu albuş de ou bătut şi câteva picături de lămâie. Masca se menţine 20 de minute, apoi se clăteşte tenul cu un ceai de muşeţel. Dacă aveţi ten uscat, puteţi amesteca miezul de dovleac cu miere de albine.

Merele, pentru tenul gras

Dacă ai tenul gras, iar porii dilataţi te scot din sărite, poţi folosi merele ca remediu. Mărul este un fruct cu întrebuinţări multiple care dă rezultatele cele mai bune atunci când ai nevoie de luminozitate. Dacă alegi masca din măr, pielea deshidratată şi lipsită de elasticitate îşi va reveni. Amestecă miez de măr dat pe răzătoare cu un albuş bătut şi aplică masca în strat uniform. După zece minute, masca se îndepărtează cu apă călduţă, iar pielea ta va străluci…

Gutuile, pentru elasticitate

Sezonul gutuilor nu trebuie ratat! Gutuile proaspete ajută la refacerea colagenului natural, prevenind ridurile de expresie. Alege o reţetă simplă pentru care ai avea nevoie de pulpa fructului. Dai gutuia prin răzătoare, apoi o amesteci cu ulei de migdale şi o linguriţă de pudră de talc. Stai cu masca timp de zece minute, apoi clăteşte tenul cu lapte proaspăt sau apă minerală.

Uleiul de măsline, pentru hidratare

Uleiul de măsline este potrivit pentru orice reţetă naturistă. Atât de gustos şi sănătos în salate, el ne poate catifela şi hidrata pielea în doar câteva minute. Foloseşte o mască din ulei de măsline şi gălbenuş de ou pentru îngrijirea tenului toamna. Se amestecă bine gălbenuşul de ou cu uleiul de măsline şi se adaugă 15 picături de vitamina A. Aplică masca pe faţă şi stai 20 de minute relaxată. Rezultatul este uimitor, iar pielea ta va fi infinit mai catifelată!

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *