Economie

Fructele moldovenești tot mai apreciate! Republica Moldova a exportat o cantitate record de cireșe

Republica Moldova a exportat o cantitate record de cireșe comparativ cu anii precedenți. Astfel, în lunile iunie-iulie peste 14 mii de tone au ajuns pe piețile de desfacere, a anunţat ieri, 9 august, Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), transmite Realitatea.md.

„USAID susține producătorii de fructe din Republica Moldova pentru a-i ajuta să implementeze soluții inovatoare, să sporească volumul producției de calitate, să devină competitivi și să acceseze piețe internaționale de valoare înaltă”, scrie USAID Moldova.

Evoluția sectorului se datorează eforturilor producătorilor agricoli și investițiilor în noi soiuri și tehnologii de producere prin intermediul asistenței complexe oferite de proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova (APM).

Proiectul APM a contribuit la: procurarea primelor echipamente de sortare și calibrare a cireșelor din Republica Moldova; producerea cutiilor de carton personalizate pentru exportul de cireșe; certificarea în premieră a cireșelor conform standardelor GLOBALG.A.P.; identificarea de noi piețe de export pentru cireșele din Moldova: Spania, Italia, Franța, Germania, Olanda.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *