Actualitate

Fructele și legumele din Moldova vor avea ambalaj european

La inițiativa unei interprinderi dițara noastră, Emmanuel Meullenet, reprezentantul celui mai mare holing din Europa în domeniul ambalajului alimentar, a vizitat recent țara noastră.

Managerul a prezentat metoda de împachetare a fructelor și legumelor, care se bucură de succes în întreaga lume mai bine de 40 de ani. Aceasta are scopul de a proteja fructele și legumele. Astfel, ele capătă plus-valoare, deoarece îşi păstrează aspectul pentru o perioadă mai îndelungată. De asemenea, se respectă condiţiile obligatorii de comercializare a produselor.

„Aceste ambalaje sunt de un real ajutor pentru persoanele care activează în domeniul marketingului, căci ambalajele, prin culoarea care o au, atrag privirile consumatorilor, favorizând astfel creșterea vânzărilor în supermarketuri.”, a menționat Meullenet.

Potrivit acestuia, alveolele din plastic și carton pentru fructe și legume permit ca produsele agricole să fie transportate fără ca aspectul acestora să aibă de suferit.

Alveolele sunt astfel confecţionate încât permit pătrunderea aerului la nivelul fiecărui produs agricol amplasat în fiecare segment al acestora.

Lucrul dat este foarte important pentru produsele destinate exportului. Astfel, se păstrează calitatea fructelor şi legumelor exportate în special pe piețele europene. Fructele autohtone devin mai competitive și mai atractive pentru consumatori.

„Ambalajul este modalitatea perfectă pentru transportul fructelor pe distanțe mari, timp îndelungat. Tansportăm în America de Sud, Canada, SUA, contribuind astfel la reducerea deteriorării mărfurilor destinate exportului”, a confirmat managerul de export.

Reprezentanţii companiei din Republica Moldova au apreciat prezentarea ambalajelor, susţinând că încercări de a lansa pe piața noastră asemenea produse au mai fost, însă nu avut continuitate.

„Este un produs binevenit, atât pentru producător, cât și pentru consumator. Avantajele sunt calitatea păstrării, iar totodată, consumatorul când procură produsul vede ce procură și totodată vede și cantitatea. Totodată, avantajele exportului la fructe și legume este benefic, căci acestea își păstrează aspectul său fizic/ nu-și pierd aspectul fizic, nu-și perid din calitate. Totodată știm că Uniuea Europeană are condițiile necesare pentru procurarea produselor”, a indicat Andrei Godoroja, Managerul companiei autohtone.

În primul semestru al anului 2015, s-a înregistrat o tendinţă de majorare a volumelor de export pentru grupa principală de fructe şi legume, precum şi o diversificare a pieţelor de desfacere. De exemplu, în premieră, cireşele moldoveneşti au fost exportate, anul acesta, în România şi Lituania, chiar dacă destinaţiile tradiţionale rămân Belarus şi Federaţia Rusă. 

SURSA: AGROTVMOLDOVA.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Sa gindim logic,Putin nu va fi mult timp la Kremlin.Poate in cel mai apropiat timp sa fie debarcat de la putere.Dar cind in Rusia se va incepe saracia si dezastru economic in masa a populatiei,precis ca va fi aruncat la gunoi cu tot cu camarila lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *