Sănătate

Fructul care previne îmbătrânirea. Beneficiile uimitoare pe care le are lămâia

Lămâia este fructul care previne îmbătrânirea într-un mod neaşteptat. Consumul de lămâi este indicat şi pentru a ţine la distanţă o serie de boli datorită conţinutului ridicat de vitamina C.

Bogată în vitamina C şi delicioasă în diferite preparate culinare, lămâia a fost tot timpul o soluţie sigură pentru alimentaţie şi este recomandată de nutriţionişti în curele de slăbire. „Nu toată lumea îi cunoaşte proprietăţile antiimbatranire. Lămâia are un conţinut ridicat de antioxidanţi şi prevină activitatea negativă a radicalilor liberi. Contribuie la sănătatea pielii, a părului şi a unghiilor.

De asemenea, acest fruct trebuie consumat de persoanele diabetice, astmatice şi cele care suferă din cauza stresului. Femeile însărcinate trebuie să consume, de asemenea, lămâi atât în perioada sarcinii cât şi în cea de lactatie”, explică nutriţionistul spaniol Gloria Tamayo pentru ziarul La Vanguardia.

În plus, medicul susţine că lămâile „conţin minerale esenţiale organismului precum potasiu, fier şi calciu şi sunt bogate în fibre şi apă”. Împreună cu apă oxigenata şi mierea, lămâile pot preveni boli precum cataractă. Au proprietăţi antiseptice şi sunt de ajutor în tratarea infecţiilor respiratorii sau inflamarea gâtului.

Scapă de grăsimea abdominală cu zeamă de lămâie şi pătrunjel!

Ce proprietăţi are lămâia cu sare şi piper :

Lămâile acţionează benefic asupra sistemului cardiovascular în cazuri de ateroscleroza şi hipertensiune. Lămâile pot reduce tensiunea foarte mare cu ajutorul acidului citric care oxidează şi elimina grăsimile care se depun deasupra arterelor şi dizolvă substanţele toxice depuse pe plasmă.

Cel mai bun mod de consumare a lămâilor este în stare crudă sau diluată cu alte lichide (de preferinţă apă) pentru reducerea acidităţii crescute. Dacă vrei să prepari o limonadă, alege stevia sau îndulcitori artificiali în locul zahărului. Zahărul împiedică acţionarea benefică a lămâii asupra organelor.

Lămâile pot fi consumate şi în salate, preparate din peste ori diferite sosuri făcute pentru puiul la grătar ori pieptul de curcan. Aşadar, optează cu încredere pentru lămâi de fiecare dată când simţi că organismul îţi este slăbit sau dacă vrei să slăbeşti.

teotrandafir.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *