Frumusețe

(FRUMUSEȚE) Albușul de ou în rutina de frumuseţe este elixirul tinereţii

Vârstă nu iartă pe nimeni şi cu toate acestea, procesul de îmbătrânire poate fi încetinit cu albușul de ou folosit corect în rutină de frumuseţe.
Pielea ta este zilnic afectată de numeroşi factori, de la expunerea involuntară la radiaţii nocive, până la regimuri alimentare mai mult sau mai puţin drastice. Albușul de ou este unul dintre ingredientele care te ajută să contracarezi efectele nocive ale mediului.

Supus acestor agresiuni, după un timp, până şi cel mai îngrijit ten începe să dea semne de oboseală. Te-ai gândit însă vreodată că poţi obţine beneficii multiple pentru ten folosind albusul de ou, o soluţie pe cât de rudimentară, pe atât de eficientă?

Ce conţine de fapt albușul de ou?

Pe măsură ce înaintezi în vârstă, produci din ce în ce mai puţin sebum, substanţă esenţială în procesul de hidratare al pielii. Iar stratul de grăsime ce conferă pielii tale strălucirea naturală, se diminuează deasemenea, până când dispare în totalitate. Tocmai de aceea, o piele bătrână va avea mereu un apect uscat şi pergamentos.

Doctor Jerome Z. Litt, profesor de dermatologie la Facultatea de Medicină Case Western Reserve din Statele Unite, susţine că proteinele din ou contribuie semnificativ la menţinerea elasticităţii pielii. Un studiu efectuat în 2006 de doctorii Institutului Agocampu Rennes Sciences et Technologie du Lait et de Lóeuf din Franţa a demonstrat că un ou conţine aproximativ 69 de proteine diferite, care au puterea magică de reducere a ridurilor uşoare şi ameliorare temporară a celor adânci.

Albușul de ou prezintă un conţinut ridicat de colagen, un fel de placentă cu multivitamine, printre care se numără şi vitamina A, esenţială în elaborarea unor produse pentru tratarea arsurilor sau cicatricilor. Prin urmare, dacă suferi de rozacee, acnee sau alte iritaţii sau pori măriţi, un tratament cu albuş de ou te va scapă de orice problema, în mai puţin de o săptămâna.

Cum să aplici albușul de ou pentru a fi eficient

Dacă tânjesti după o piele strălucitoare, îţi poţi face singură o masca în care albusul de ou este principalul ingredient, pe care să o aplici zilnic, dimineaţă sau seară, în funcţie de preferinţe. Procedeul este extrem de simplu: separă albusul de gălbenuş şi bate-l bine cu furculiţa sau cu mixerul. Aplică apoi amestecul pe un ten proaspăt spălat şi lasă imixiunea să îşi facă efectul preţ de un sfert de ora. Când simţi că pielea te strânge, îndepărtează delicat amestecul cu un prosop umezit în apă caldă. Iar la final… bucură-te de un rezultat surprinzător!

Alte obiceiuri sănătoase care menţin tinereţea tenului tău

În primul rând, evita să ieşi din casă fără să te dai cu o crema cu factor de protecţie. Soarele este din ce în ce mai nociv iar razele ultraviolete au capacitatea de a dauna ireversibil pielii tale, accelerând procesul de îmbătrânire.

Deasemenea, încearcă să te hidratezi cât mai des. Nu ezită că în pauză de cinci minute la birou, să faci un drum până la toaletă şi să te stropeşti pe faţă cu apă rece, de câte ori ai ocazia. Ştiu, îţi vei strică machiajul dar vei îndepărta toxinele şi praful, salvând câţiva ani de tinereţe. Inutil să îţi mai spun că trebuie să consumi doi litri de apă pe zi.

O alimentaţie bogată în vitaminele A, C şi B3 te va ajută să previi apariţia ridurilor premature. Consumă cât mai multe fructe şi legume, iar pentru un plus de relaxare, aplică o bucăţică de castravete pe frunte, seară, înainte de culcare.

Dacă eşti suficient de disciplinată să aplici şi să menţii tratamentul cu albusul de ou, încearcă să adopţi şi aceste câteva mici obiceiuri sănătoase, care te vor ajută să îţi păstrezi pielea tânăra şi catifelată.

sursa: andreearaicu.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *