Frumusețe

(FRUMUSEȚE) Cum poţi scăpa de cearcăne şi pungile de sub ochi

Atunci când pungile de sub ochi apar după o noapte nedormită sau o sesiune prelungită de stat cu ochii în calculator, nu trebuie să va îngrijoraţi deoarece acestea vor dispărea a două sau a treia zi.

„Dacă cearcănele sunt însă prezente zi de zi, este cazul să nu le mai trataţi cu resemnare şi indiferenţă, pentru că din fericire există soluţii rapide şi sigure pentru estomparea lor pe termen îndelungat.”, declara medicul estetician Vangelis Vasalos, din cadrul clinicii Metamorphosis Center.

De ce apar cearcănele şi ce diferenţa există între acestea şi pungile de sub ochi?

Iniţial, cearcănele apar după o perioada de nesomn sau suprasolicitare a ochiilor, dar cu timpul pot deveni permanente. Motivul principal este acela că lichidele nu mai sunt evacuate corect în exteriorul organismului.

„De asemenea, persoanele care nu au grăsime în pomeţi sau pomeţi bine conturaţi sunt mult mai predispuse la a avea cearcăne pentru că în cazul lor pielea se lasă pe măsură ce înaintează în vârstă sau slăbesc, având că efect apariţia cercurilor vinete din jurul ochilor.”, menţionează chirurgul estetician Vangelis Vasalos.

Odihnă insuficientă şi aportul scăzut de lichide favorizează nu doar apariţia cearcănelor, ci şi a pungilor de sub ochi, care pot fi semnul unor afecţiuni renale, endocrine sau hepatice. De aceea, în funcţie de antecedente, este recomandat să mergi la un consult urologic, endocrinologic sau de medicină internă pentru a află cauza instalării pungilor inestetice.

Cum poţi scăpa de cearcăne şi pungile de sub ochi vechi şi bine conturate?

Dacă te-ai săturat să aplici zi de zi tone de fond de ten şi anticearcan pentru a estompa sau reduce cercănele şi/sau pungile de sub ochi, există şi o soluţie permanentă: intervenţiile de ordin estetic.

De exemplu, zona vanaţă din jurul ochilor se poate diminua în intensitate cu ajutorul microabraziunii, un peeling cu substanţe care albesc pielea.

Însă, cea mai rapidă metodă de atenuare a cearcănelor, chiar dacă nu le vindecă definitiv, rămâne injectarea cu acid hailuronic. Acest gen de intervenţie trebuie repetat o dată la aproximativ 9 luni, deoarece efectul acidului hialuronic dispare după această perioada. Preţul unei intervenţii este de 250 euro pentru 1mm de substanţă injectată.

De asemenea, pungile pot fi îndepărtate şi prin blefaroplastie, o intervenţie chirurgicală prin care se umplu şanţurile prin reaşezarea ţesuturilor şi repoziţionarea grăsimii. Acest gen de procedura este recomandată persoanelor care au împlinit vârstă de 35 de ani. Preţul unei intervenţii este de aproximativ 1.600 euro.

O altă metodă care ar putea să va scape de acest complex este injectarea cu grăsime proprie sub anestezie generală sau locală. Pentru acest lucru se efectuează mai întâi recoltarea grăsimii, apoi această este preparată – centrifugată sau decantată pentru a se îndepărta celulele grase de lichidul în exces şi în cele din urmă are loc injectarea propriu-zisă. Preţul este de aproximativ 600 euro per şedinţa, procedura este indicat să se repete la interval de 1-2 ani de la prima injectare.

„Pentru a păstra efectele acestor intervetii cât mai mult timp, trebuie să va hidrataţi corect, obligatoriu cu 3 litri de lichide pe zi şi din când în când puteţi apela la suplimente ce conţin vitamine şi antioxidanţi ce favorizează microcirculatia”, a conchis esteticianul Vangelis Vasalos.

sursa: perfecte.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *