Frumusețe

(FRUMUSEȚE) Cum să scapi de arsurile solare dacă ai adormit pe plajă

Prevenirea arsurilor solare este întotdeauna mai eficientă decât tratarea lor, iar reducerea factorilor de risc este cea mai bună cale. Ştiai că anticoncepţionale orale şi tratamentele medicamentoase reduc producţia de melatonina şi cresc riscul arsurilor pielii?

Asigura-te că foloseşti produse cosmetice cu un factor de protecţie bun şi pune-ţi o alarmă pe telefon ce se repetă la fiecare 20-30 minute pentru a te întoarce de pe o parte pe altă când te expui mai mult timp la soare. Iată cele mai eficiente tratamente naturale împotriva arsurilor solare obţinute în urmă expunerii excesive a pielii la soare.

Unguent de gălbenele

Una dintre cele mai rapide şi eficace tratamente pentru pielea arsă este unguentul de gălbenele. Cumpără-l de la un plafar, în varianta cea mai naturală, şi alege-l sub formă de gel, nu de crema, pentru cele mai bune rezultate pe pielea arsă puternic de soare.

Lapte integral rece

Dacă n-ai nici la îndemână un iaurt natural cu culturi vii, ce grăbeşte vindecarea pielii şi alina senzaţiile neplăcute, aplică pe piele puţin lapte integral rece. Folosit pe o compresă rece, laptele poate diminua şi senzaţiile de arsură şi de mâncărime.

Ceai de coadă-şoricelului

Fie că îl aplici direct pe piele sau torni o oală de ceai de coadă-şoricelului în cadă aproape plină, acest remediu natural îţi grăbeşte vindecarea. Coadă-şoricelului are un efect excelent şi folosit pentru alte afecţiuni dermatologice, dar tratarea arsurilor solare este cel mai răspândit uz al acestei plante medicinale.

Ulei esenţial de lavandă

Diluează puţin ulei esenţial de lavandă fie în cadă pregătită pentru baie fie într-un vas cu apă pe care o foloseşti apoi pentru comprese pe piele. În afară de aromă plăcută ce te poate înviora, uleiul esenţial de lavandă are un conţinut bogat în substanţe cu efect antiinflamator şi reduce rapid roşeaţa la nivelul pielii, calmând zonele iritate.

Oţet de mere

Uşor diluat, oţetul de mere poate ameliora simptomele pielii arse de soare şi poate grăbi vindecarea ei. Amestecă o linguriţă de oţet de mere într-o cană cu apă rece şi aplică apoi pe piele, pentru efectele sale antiseptice.

Vitamine

Vitamina C, vitamina E, beta carotenul şi acizii graşi omega-3 din uleiul de în grăbesc vindecarea pielii atunci când sunt prezente în cantitate suficientă în alimentaţia ta. Asigura-te că nu te lipseşti de aceste substanţe esenţiale pentru pielea arsă de soare.

Ulei de tamanu

Ingredient folosit în tot mai multe cosmetice pentru redarea elasticităţii pielii, uleiul de tamanu are proprietăţi aproape miraculoase. Elimina durerea încă de la prima aplicare şi îţi poate chiar transformă pielea roşie şi inflamată în piele bronzată peste noapte.

Crema de ras

Dacă ai nevoie de un tratament urgent pentru pielea ta şi nu ai la îndemână nicio soluţie naturală sau produse cosmetice speciale, întinde pe piele puţină crema de ras. Mentolul şi celelalte ingrediente speciale ce răcoresc pielea vor reduce senzaţiile de arsură şi astfel poţi face mai repede o vizită la un plafar sau la un magazin cu cosmetice pentru un remediu mai bun.

sursa: eva.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *