Frumusețe

(FRUMUSEȚE) De ce apar cearcănele și cum putem scăpa de ele?

-Hiperpigmentarea. Cearcănele din cauza hiperpigmentării apar în general la femeile care au pielea mai închisă la culoare, iar de vină este prezenţa melaninei într-o cantitate mai mare.

-Vene albăstrui. O dată cu trecerea anilor, pielea din jurul ochilor devine din ce în ce mai subţire şi astfel apar la vedere vasele de sânge, care deveni mult mai evidente cu cât fluxul sângelui este mai mare. Acest flux poate fi provocat de tempertaturile ridicate, cofeină, condimente, anumite medicamente sau de schimbările hormonale.

-Circulaţia deficitară. Cearcănele sunt umflate şi din cauza unei circulaţii proaste a sângelui.

-Slăbirea tonusului musculaturii perioculare. Acest lucru poate să fie cauzat de efortul ocular prelungit, dar şi de îmbătrânire.

-Ingrosararea pielii de sub ochi duc la apariţia pungilor de sub ochi. Îngroşarea pielii din această zona apare mai ales din cauza bolilor de rinichi, sinuzite, dar şi unele alergii la diferite alimente.

Soluţii

-consumul de 2 litri de lichide în fiecare zi;
-adoptarea unei diete echilibrate;
-reducerea consumului de condimente, ceai negru, cafea, alcool, ţigări;
-evitarea suprasolicitării ochilor, lumina prea puternică, aerul condiţionat sau fumul;
-utilizarea unor produse speciale care ar trebui să menţină elasticitatea, dar şi hidratarea pielii, ce au un efect antiinflamator, mai ales cele bazate pe vitamina C;
-poţi încerca şi remediile naturale: se aplică o felie de castravete, cartof crud, pastă de migdale sau ulei de măslină pe ochi, timp de 15 minute; datorită ingredientelor speciale, aceste alimente pot face diferenţa pe chipul tău.

sursa: yve.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *