Frumusețe

(FRUMUSEȚE) Greșeli pe care le faci când îți aplici oja

Nu sări peste lacul protector și peste top coat
În primul rând, trebuie să știi că orice manichiură realizată corect presupune aplicarea unui lac corector, a ojei și apoi a unui top coat, adică tot un fel de lac protector, însă pentru ojă.

Primul strat de lac protector pe care îl aplici direct pe unghie este adesea incolor și o protejează pe aceasta de îngălbenire și de petele de la diferitele nuanțe de ojă pe care le folosești. Ultimul strat pe care îl aplici peste ojă, top coat-ul, crește rezistența manichiurii.

Din când în când, răsfață-ți unghiile cu un tratament cu vitamine
Gândește-te doar… dacă îți faci unghiile din adolescență înseamnă că ele au trecut prin multe straturi de ojă de-a lungul timpului și au fost expuse de nenumărate ori la acetonă sau dizolvant.

La fel ca orice altă parte a corpului nostru, și unghiile au nevoie de îngrijire și hidratare. Există tratamente speciale, bogate în vitamine, care se aplică pe unghii din când în când, la fel cum există și tratamente care se pot aplica în locul lacului protector, sub stratul de ojă. Dacă nu ai mai folosit până acum un astfel de tratament de unghii, e cazul să-ți cumperi unul cât mai repede!

Nu aplica mai multe straturi de ojă decât dacă este nevoie
În general, un singur strat de ojă este suficient. Combinat cu lacul protector și cu top coat-ul, acest strat de ojă îți poate asigura o manichiură impecabilă, timp îndelungat, mai ales dacă optezi pentru o ojă semipermanentă.

Dacă nuanța de ojă este prea deschisă sau dacă pur și simplu nu ești mulțumită de felul în care arată un singur strat, poți aplica două straturi de ojă, însă nu mai mult.

Așteaptă ca fiecare strat de lac de unghii, fie că e vorba de lacul protector sau de ojă, să se usuce perfect
Dacă nu ai răbdare să aștepți uscarea perfectă a fiecărui strat de lac de unghii, mai bine nu îți mai faci unghiile, pentru că în mod cert manichiura ta nu va rezista prea mult.

Dacă ești mereu nerăbdătoare, poți investi într-un spray pentru uscare rapidă, care va înjumătăți timpul de așteptare, după aplicarea unui strat de lac de unghii.

Începe întotdeauna aplicarea lacului de unghii cu o linie centrală
O linie pe mijlocul unghiei, una pe partea dreaptă și una pe partea stângă – în tot acest timp nu mai înmuia pensula în ojă. Cam așa ar suna secretul unei manichiuri perfecte.

Și ține minte că, cel puțin teoretic, oja de pe pensulă, după ce ai înmuiat-o o dată în sticluța cu ojă, ar trebui să-ți ajungă măcar pentru două unghii, pentru a te asigura că stratul nu este prea gros. Dacă stratul de ojă e prea gros, indiferent de calitatea ojei, de lacul protector și de top coat, șansele să-ți sară sunt foarte mari. Așadar, folosește mereu o cantitate rezonabilă!
sursa: unica.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *