Frumusețe

(FRUMUSEȚE) Lucruri pe care sigur NU le ştii despre dinții tăi

1. Aparatul dentar poate duce la apariţia cariilor

Deşi este proiectat pentru a ajută igienă orală, îndreptând dintîi, aparatul dentar poate fi nociv dacă nu este curăţat adecvat. Resturile de mâncare şi bacteriile rămân prinse în aparatul dentar, atacând smalţul dinţilor. Tocmai de aceea, este important să îţi cureţi foarte bine dintîi, îndepărtând orice fel de rest alimentar. Dacă nu faci acest lucru, dintîi tăi pot fi afectaţi de carii sau demineralizare, ceea ce îţi va distruge complet igienă orală.

2. Unii bebeluşi se nasc cu dinţi

Sigur nu ştiai asta, dar da, unii copii se nasc deja cu dinţi. Bineînţeles, aceştia nu sunt formaţi în totalitate şi au rădăcina mai slabă decât dintîi adulţilor. Aceştia se scot la scurt timp după naştere pentru a evita complicaţiile dentare pe viitor.

Află cine sau ce ai fost într-o viaţă anterioară

3. Tumorile pot prezenţa urme de dinţi

Anumite formaţiuni tumorale se pot dezvoltă anormal, în interiorul lor crescând anumite tipuri de ţesut care se regăsesc şi în ovare, coccis sau chiar dinţi. Aceste anormalităţi se numesc teratoame şi sunt deseori benigne.

4. Smalţul dinţilor, cea mai puternică substanţă din corp

Smalţul dentar este format din prisme ale mineralului rar hidroxilapatit, iar odată cu trecerea anilor, apă şi elementele organice care se pierd sunt înlocuite cu minerale. Pentru a-ţi ajută smalţul, este indicat să foloseşti o pastă de dinţi cu un conţinut ridicat de fluor şi să foloseşti periuţă de dinţi corect! Periajul corect se face de sus în jos, nu de la stânga la dreapta. Pentru un plus de protecţie, după periaj, îţi poţi clăti dintîi cu lapte, în loc de apă. Laptele conţine foarte mult calciu, astfel îţi vei ajută dintîi să fie mai duri.

sursa: teotrandafir.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *