Frumusețe

(FRUMUSEȚE) Sfaturi rapide pentru frumuseţe la tine acasă!

Dar cum obţinem toate aceste lucruri fără să cheltuim o avere?

Dacă te-ai săturat de produsele scumpe şi deseori nefolositoare, dacă bugetul nu îţi permite să ajungi destul de des la cosmetică sau spa, iată câteva tips-uri pentru frumuseţe de durată, pe care le poţi urma zi de zi, acasă!

Creionul tău de ochi se sfărâmă atunci când îl aplici şi lasă urme ori de câte ori clipeşti? Specialiştii în frumuseţe au găsit soluţia! Pune eye-liner-ul în frigider timp de 15 minute, de fiecare dată înainte să îl foloseşti. Fiind puţin îngheţat, îl vei putea aplica mai uşor şi nu va mai lăsa nici un fel de urmă.

Dacă ai rămas fără cremă de epilat, nu recurge la săpun! Acesta îţi va usuca pielea iar posibilitatea de a te irita va fi mult mai mare. În schimb, foloseşte un balsam de păr. Da, ai auzit bine! Balsamul va înmuia firele de păr nedorite, lăsându-ţi pielea fină după epilare.

Clatirea părului cu bere ajută la rehidratarea rădăcinilor care se degradează, inevitabil, în timp. De asemenea, clatirea părului cu puţin oţet va reda strălucirea părului uscat sau afectat de vopsea. Masează-ţi părul cu unul dintre aceste “lichide magice” (nu amestecate!) timp de câteva minute, apoi clăteşte bine cu apă rece.

Pentru gene mai lungi şi mai curbate, experţii în frumuseţe recomandă “încălzirea” genelor cu un uscător de păr, timp de 5-8 secunde, înainte de a folosi întorcătorul de gene sau mascara. (Atenţie! Păstrează uscătorul de păr la o distanţă mare de faţă, pentru a nu risca să te arzi!)

Foloseşte cuburi de gheaţă pentru a ţine tenul gras, acneic la distanţă! Masează-ţi faţa cu un cub de gheaţă în fiecare seară, până când acesta se topeşte. Te va ajuta să păstrezi un ten proaspăt şi curat în fiecare zi!

Ai rămas fără demachiant? Nici o problemă! Uleiul de cocos îndepărtează chiar şi cel mai “permanent” tip de make-up. Aplică câteva picături de ulei pe o dischetă demachiantă şi masează uşor “zona afectată”. Pe lângă faptul că va elimina orice urmă de machiaj, tenul tău va rămâne catifelat şi luminos.

De asemenea, miraculosul ulei de cocos poate juca şi rolul deodorantului. Acesta conţine acid lauric, care ajută la îndepărtatea şi menţinerea la distanţă a mirosurilor neplăcute. Aplică puţin ulei de cocos în locul deodorantului, pentru a fi fresh şi “plăcut parfumată” întreaga zi.

Şi dacă tot am vorbit despre miracolele făcute de cocos, iată şi o listă de alimente care nu ar trebui să lipsească de pe…faţa ta!

Ceaiul verde – este plin de antioxidanţi şi extraordinar de benefic pentru reducerea iritaţiilor şi inflamaţiilor tenului. Clătirea feţei cu ceai verde este metoda perfectă de a obţine un ten mai moale şi mai catifelat.

Avocado – excelent hidratant, avocado este perfect pentru a fi transformat într-o mască de faţă, într-un balsam de păr sau pentru orice altă parte a corpului care suferă de deshidratare.

Tărâţele – perfecte pentru un scrub rapid şi de efect, tărâţele sunt soluţia ideală atunci când te confrunţi cu punctele negre sau cu un ten gras.

Uleiul de măsline – acest ingredient minune din bucătărie, este perfect pentru curăţarea şi hidratarea tenului uscat.

Zahărul – nu există un exfoliant mai…dulce! Pentru un ten curat şi pentru buze frumoase şi catifelate, amestecă o cantitate potrivită de zahăr cu puţin ulei de măsline şi masează-l uşor pe pielea umedă.

sursa: csid.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *