Frumusețe

(FRUMUSEŢE) Trei ceaiuri fine pentru un ten neted

Ten fără roşeaţa cu ceai verde

Tenul uscat este primul care beneficiază din cură cu ceai verde: această plantă are puterea de a înmagazina apă în straturile exterioare ale pielii, care, astfel, se păstrează suplă şi nu se mai ridează.

Apoi, radicalii liberi din factorii de mediu sunt neutralizaţi, iar pielea nu mai este vătămată şi oxidată de aceştia. Ceaiul verde mai conţine nutrienţi care previn degradarea lipidelor din piele şi reduc inflamatiile, ceea ce ajută şi în prevenirea roşeţii ce poate apărea după plajă.

Tot ce trebuie să faci este să aplici pe piele comprese cu infuzie de ceai verde înainte de expunerea la soare. Că să fii sigură că beneficiezi de toate proprietăţile ceaiului verde, verifică-i infuzia la gust: trebuie să fie amară.

Scapă de cicatrici cu ceai de măceşe

Prin conţinutul lor de acizi graşi esenţiali, măceşele, în orice formă ar fi, dar mai ales aplicate local, au o acţiune de regenerare a pielii şi de încetinire a îmbătrânirii.

Arsurile provocate de expunerea la soare, cicatricile provocate de acnee şi de intervenţiile chirurgicale sunt cicatrizate cu ceai de măceşe.

Iar uleiul obţinut din aceste fructe contribuie, datorită cantităţii de vitamina C încorporate, la creşterea capacităţii de producţie de colagen şi elastina a celulelor epidermei. Pe scurt, din măceşe se obţine un ulei antirid foarte eficace.

Piele tonifiată cu ceai de rooibos

Abia la sfârşitul anilor ’70 au fost constatate beneficiile pe care ceaiul de rooibos le aduce prin tratamente externe: calmează şi vindecă iritatiile pielii şi alina mâncărimile.

Cercetătorii japonezi au demonstrat că ceaiul de rooibos încetineşte procesul de îmbătrânire prin faptul că are în compoziţia să o imitaţie a enzimei Super Oxid Dismutase, un antioxidant care ţi se alătură în luptra contra radicalilor liberi.

Iar dacă aplici ceaiul cu ajutorul unei dischete demachiante dimineaţă şi seară pe tenul curat, pielea va fi mai tonifiată.
sursa: eva.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *