CSI / RusiaUcraina

FSB declară că a ucis doi sabotori ucraineni şi a capturat alţi cinci în regiunea rusă Briansk

Serviciul rus de securitate (FSB) a afirmat joi că a anihiliat un grup de sabotori ucraineni, ucigând doi dintre ei şi luând cinci prizonieri, care se infiltraseră în regiunea rusă Briansk, de la graniţa cu Ucraina, relatează AFP şi Reuters.

FSB anunţă într-un comunicat că a oprit miercuri seara un grup ucrainean de ”sabotaj şi recunoaştere” în regiunea Briansk, în colaborare cu Garda Naţională şi Ministerul rus de Interne.

”În timpul operaţiunilor de luptă (…) în regiunea Briansk, doi militari (ucraineni) au fost ucişi, alţi cinci au fost luaţi prizonieri şi trei dintre ei au fost răniţi”, a detaliat FSB.

”Scopul sabotorilor era să comită o serie de acte teroriste de mare amploare împotriva infrastructurii militare şi energetice”, a mai adăugat comunicatul.

FSB susţine că grupul era alcătuit din membri ai serviciilor de securitate ucrainene (SBU), ai serviciilor de informaţii militare şi ai forţelor speciale ale Ministerului ucrainean al Apărării.

Guvernatorul regiunii, Aleksandr Bogomaz, a precizat pe Telegram că luptele au avut loc în districtul Navlinski, la aproximativ 40 km de frontiera cu Ucraina.

Potrivit FSB, fiecare ”sabotor” era echipat cu pistoale mitralieră de fabricaţie americană dotate cu amortizor de zgomot, avea ”dispozitive explozive puternice”, ”un număr mare de grenade”, ochelari cu vedere pe timp de noapte şi cartuşe de tip NATO.

Imagini difuzate de canalul de ştiri al televiziunii de stat Rossia 24 au arătat şapte puşti automate împreună cu două duzini de încărcătoare şi o duzină de grenade care ar fi fost capturate în cadrul operaţiunii.

Mai multe regiuni ruseşti care se învecinează cu Ucraina au fost lovite în ultimele luni de incursiuni armate mai mult sau mai puţin prelungite, ilustrând fragilitatea apărării de frontieră a Rusiei. Joi, guvernatorul regiunii Briansk a afirmat, de asemenea, că trei drone au fost doborâte în spaţiul aerian al acestei provincii, într-un moment în care valurile de atacuri cu drone sunt un eveniment aproape zilnic în Rusia.

Într-o declaraţie, acesta a precizat că doi dintre luptători au fost ucişi miercuri seara în districtul Navlinsky, la sud de capitala regională, şi cinci au fost reţinuţi, dintre care trei au fost răniţi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *