Economie

FSB-iștii din Chișinău și Armata a 14-a au drum liber spre casă. Air Moldova reia zborurile directe spre Moscova. Reacția Autorității Aeronautice Civile

UPDATE: Autoritatea Aeronautică Civilă s-a autosesizat urmare a anunțului companiei aeriene Air Moldova cu referire la reluarea cursei Chișinău-Moscova. În acest sens, Autoritatea Aeronautică Civilă examinează acest anunț prin prisma asigurării securității și a protecției consumatorului. Cu detalii vom reveni în curând.

Air Moldova va relua de la 1 octombrie zborurile directe către Moscova, după ce le sistase în februarie 2022, arată un comunicat al companiei aeriene. Moldova a primit statutul de țară candidată la UE la sfârșitul lunii iunie.

Această decizie vine ca urmare a nenumăratelor solicitări din partea cetățenilor Republicii Moldova, care se află în Federația Rusă și vor să revină acasă, anunță operatorul aerian din Rep. Moldova.

Totodată decizia de a relua zborurile se datorează solicitărilor pasagerilor de a utiliza biletele achiziționate în perioada pandemică și după sistarea zborurilor din luna februarie. Aceste circumstanțe au creat dificultăți cu care se confruntă zilnic sute de pasageri: necesitatea procurării repetate a biletelor la prețuri majorate, timpul petrecut în deplasarea pe cale terestră, incomoditățile zborurilor cu escală, în special pentru cazurile de urgență medicală, mai precizează Air Moldova.

Reluarea zborurilor din și spre Federația Rusă este un răspuns la apelurile făcute de conaționalii noștri, se mai arată în comunicat

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

 1. Dacă se mai întîmplă și asta chiar avem o guvernare de rahat. Argumentele sînt inventate și s-au luat sub presiunea agenților de influiență putiniști

 2. Astia la Air Moldova trebuie nu numai demisi dar si inchisi pentru suspiciune de colaborare cu Rusia (tradare). Asta actiune compromite puterea actuala.

 3. Oh, in sfarsit poate Dodon sa-si reia regulatele vizite la Moscova, acest munte Athos al tuturor stang-credinciosilor! Deja nu mai stia cum sa-si infranga nemilosul dor… Dar nu doar el. Eh, oricum moldovanul prea mult nu poate rezista, sa fie dezlipit de patria-muma (adica de Rusia, ca sa nu fie confuzii!).

 4. Acest fapt ne v-a dovedi daca PAS este o conserva moscovita, ori nu.
  Numarul moldovenilor ce muncesc in Rusia a scazut drastic de la 563000 in mai 2014, la 76.000 la 1mai 2022.
  Probabil ca in urma razboiului putinist, astazi acest numar este si mai mic.
  Pe cine doreste Air Moldova sa-i aduca la Chisinau, pe militarii lui Putin si pe fsb-sti?
  Cerem de urgenta demisia conducerii Air Moldova pentru acest act de inalta tradare.

 5. Uăi dragii moșului, dacî ațî avut vreo urmî di îndoialî în ceea ci privești dragostea „frățascî” iacîtî cî amu ia s-o făcut luminî: maldaivanul o fost, iesti șî va fi frati cu moscalu`. Frati la șifonat banu venit din UE și România, frati la manevre pi sub masă (vezi încredințări directe la firme rusești, vezi certificate de mediu pentru uzina metalurgică Rîbnița, vezi ce zice idiotul ăla de ministru al agriculturii despre 2 neamuri, vezi…). Vezi și înțelege odată gurvernare românescă cî maldavanu iubește banu di la România, nu și România. Iacată ci treabî bunî o făcut moscalii aicișa în maldava, o creat o națiuni maldaivăneascî, adicî niști râmi curviti cari vor șî cu plua-n cur șî cu sufletu-n rai șî sî întreabî di ci li mergi așa di „ghini”.
  Uăi ci ghini îi la Respublica Molotova!!! Când ești prost și ticălos de mic, când crești numai te joci!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *