CSI / Rusia

FSB: Rusia a găsit „urme de explozibili” într-o navă cargo în Marea Neagră

Serviciile de securitate ruse (FSB) au anunțat joi, 27 iulie, că au găsit „urme de explozibili” într-o navă cargo care naviga din Turcia spre un port rusesc, pe fondul tensiunilor din Marea Neagră între Kiev și Moscova, potrivit agenției AFP. Este al doilea anunț de acest fel în această săptămână.

Într-o declarație pe site-ul său, FSB precizează că BMO River, care călătorea între portul turcesc Sinop și Rostov-pe-Don, din Rusia, a primit ordin să părăsească apele rusești. FSB a precizat că nava a intrat de două ori în luna iunie și iulie în portul ucrainean Reni.

Potrivit sursei citate, navei i-a fost refuzat accesul în apele teritoriale rusești.

Vă amintim Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei a anunţat luni, 24 iulie, că a descoperit urme de explozibili pe o navă ce naviga din Turcia către portul Rostov-pe-Don pentru a lua cereale, a relatat agenţia de presă TASS.

Potrivit, agenţiei oficială rusă care citează FSB, a afirmat că nava a fost andocată în portul ucrainean Chilia (Chilia Nouă n.r.) în luna mai şi că ar fi putut fi folosită pentru a livra explozibili în Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *