Politică

Fugarul Ilan Șor e supărat rău că a fost curățit centrul Chișinăului și îi îndeamnă pe cetățeni să încalce legea

Intervenția brutală de ieri a miilor de polițiști față de protestatarii pașnici din „Orășelul schimbării” a arătat adevărata față a Maiei Sandu, care conduce un regim eminamente dictatorial. Așa a reacționat președintele Partidului „Șor” la evacuarea forțată a manifestanților din centrul capitalei, care se aflau acolo absolut legal și pașnic. El a subliniat că, dacă Maia Sandu a încălcat, într-un mod grosolan, Constituția, poporul este îndreptățit, de astăzi, să manifeste nesupunere civică.

„Maia Sandu a devenit astăzi sinonimul lui Gaddafi și al altora de seama lui. Adică este, de fapt, un regim dictatorial, pe care Maia Sandu a demonstrat că îl conduce în Republica Moldova. Cum altfel poate numit asta, când trimiți 3.000 de carabinieri peste 600 de bunicuțe?”, a menționat Ilan Șor.

El consideră că, prin acțiunile poliției, Maia Sandu le-a dezlegat, pentru totdeauna, mâinile tuturor.

„Maia, ceea ce ai făcut astăzi nu a făcut niciun guvern care a fost până la tine, pe care le numeai dictatoriale, oligarhice și cum vrei. Nu și-au permis să se comporte într-un asemenea hal cu poporul. De astăzi, guvernarea este în afara legii. Guvernarea a încălcat definitiv Constituția și legislația. Când legea nu este respectată de garantul Constituției, adică președintele, poporul are dreptul moral de a nu o respecta nici el. De astăzi, dragi prieteni, sunteți pe deplin îndreptățiți să nu plătiți facturile pentru electricitate, pentru gaz, să nu plătiți impozitele”, a spus Ilan Șor.

El a explicat că, dacă, mâine, nu vor plăti pentru gaz cinci oameni, ei vor fi pedepsiți, dar dacă nu va plăti toată țara, guvernanții vor fugi și dreptatea va fi restabilită foarte repede.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *