Internațional

Fule: Rusia ar avea de câștigat din acordul de ASOCIERE între Ucraina și UE

"Pentru a explica pauza în procesul de pregătire a acordului, guvernul şi preşedintele din Ucraina au evocat o serie de măsuri adoptate de Rusia. Dar aceste măsuri sînt neîntemeiate: Rusia ar putea profita şi ea de pe urma semnării acestui acord", a declarat comisarul european în interviul menţionat.
 
"În asocierea cu Ucraina nu există nimic susceptibil de a aduce atingere Rusiei. Uniunea Europeană consideră Rusia partenerul său strategic şi noi dorim să exploatăm întregul potenţial al acestui parteneriat", a continuat Fule.

Comisarul european a ţinut să adauge în acelaşi interviu că orice presiune asupra partenerilor UE, inclusiv asupra Ucrainei, ca urmare a deciziei lor de apropiere faţă de Uniunea Europeană, este inacceptabilă.

Ucraina ar fi urmat să semneze Acordul de asociere la UE la summitul european ce are loc joi şi vineri la Vilnius, dar guvernul de la Kiev a decis săptămâna trecută suspendarea procesului de pregătire a acestui acord şi relansarea relaţiilor economice cu Rusia şi cu alte state membre ale Comunităţii Statelor Independente (CSI).

Liderii europeni au denunţat "presiunile externe suportate de Ucraina" şi au criticat poziţia adoptată de Moscova în privinţa perspectivelor de integrare europeană a fostei republici sovietice.

sursa: moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *