Externe

Fule și liderii opoziției ucrainene au discutat despre noua Constituție a Ucrainei

Despre aceasta a anunțat serviciul de presă al UDAR. Fule a ajuns în Kiev pe 11 februarie.

După cum a remarcat Klichko, după întâlnirea cu Fule, „înainte de a începe negocierele cu președintele, eurocomisarul a dorit să afle care este părerea opoziției cu referire la posibilitățile de rezolvare a conflictului și să pună accent pe găsirea unui compromis”. Mai mult, Fule s-a interesat și care este opinia oamenilor care au ieșit în stradă pentru ca să aibă loc anumite schimbări în țară.

La rândul său, după întâlnirea cu Fule, Iațeniuk a declarat că Europa este pregătită să ofere sprijinul deplin Ucrainei și că totul depinde de cât de dispus este Ianukovici să ia hotărârile potrivite. Mai mult, Iațeniuk a amintit că, la 10 februarie, miniștrii țarilor membre UE au decis „să acorde sprijin deplin Ucrainei, din punct de vedere politic, dar și economic”.

În legătură cu susținerea politică, Iațeniuk a menționat că în ordinea de zi se află o nouă Constituție, o nouă conducere și un nou program de acțiune. Parte economică, după el, se referă la „un program de stabilizare economică realizat de instituțiile financiare internaționale, care nu ar permite Ucrainei să dea faliment”.

„Europenii sunt alături de noi și totul depinde de ceea dacă Ianukovici va conștientiza la ce s-a ajuns și care ar fi consecințele unor decizii pe care le-ar putea lua”, a afirmat președintele consiliului politic „Batkivșina”.

„Tocmai am terminat discuția cu partenerii noștri europeni. AM discutat despre cum vedem noile Constituție și conducere a Ucrainei, dar și situația economică din țară”, a subliniat el.

„Noi vrem să auzim de la Ianukovici dacă este gata să facă asta”, a declarat iațeniuk.  

Sursa: unian.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *