Internațional

FULE va analiza împreună cu IANUKOVICI progresele înregistrate de Ucraina

Înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate a afirmat că miniștrii de externe au avut o bună oportunitate de a discuta stadiul pregătirilor pentru summitul Parteneriatului Estic (PaE) de la Vilnius.

“Ambiția este de a înregistra progrese în legătură cu Summit-ul de la Vilnius, iar discuția cu președintele Ianukovici va viza identificarea modului în care acestea pot fi realizate. Sper să fie o convorbire încununată de succes. Vrem ca acesta să fie un Summit al rezultatelor. Am avut o bună discuție politică. Am constatat progrese în îndeplinirea unui număr de criterii, în special în discuția despre Ucraina. Știm că Parlamentul ucrainean va discuta și sperăm că va și adopta legile privind alegerile parlamentare și reforma procuraturii. Acest lucru ar trebui să se întâmple săptămâna aceasta”, a spus Catherine Ashton.

Astăzi, 19 noiembrie, Parlamentul ucrainean se reunește într-o sesiune extraordinară pentru a dezbate și vota cele două legi, precum și un text Legislativ care i-ar permite fostului premier Iulia Timoșenko, aflată în închisoare, să plece în străinătate pentru îngrijiri medicale.

Consiliul Uniunii Europene la nivel de miniștri de externe ai celor 28 de țări membre nu a adoptat, luni, 18 noiembrie, o decizie cu privire la semnarea Acordului de asociere cu Ucraina.

sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *