Femeia

Fumatul și kilogramele în plus

Din păcate, nu este doar o scuză, este chiar o realitate. Cazurile în care cei sau cele care se lasă de fumat nu pun câteva kilograme sunt extrem de rare.

Motivele?

Cine s-a lăsat de fumat, măcar pentru câteva zile, a putut observa că nu a reuşit să facă economii prea mari. O mare parte din banii care ar fi fost alocaţi ţigărilor au fost cheltuiţi pe tot felul de gustări. Având în vedere că nefumătorii simt mult mai bine mirosul şi gustul, alimentele vor fi mult mai interesante.

Un alt motiv pentru care kilogramele se lipesc de corp atunci când se renunţă la fumat este legat de faptul că, datorită lipsei nicotinei, organismul va arde mult mai puţine calorii.

De ce să te laşi de fumat?

La femei, fumatul poate duce la sterilitate, cicluri menstruale neregulate şi dureroase, menopauză timpurie cu fenomene accentuate de osteoporoză sau diferite forme de cancer.

Persoanele care fumează dezvoltă un risc crescut pentru a dobândi afecţiuni precum: tahicardia, creşterea tensiunii arteriale, tulburările de ritm cardiac, cardiopatie ischemică, infarct miocardic, arterită obliterantă, flebită, accidente vasculare cerebrale. Una dintre consecinţele fumatului este îngustarea vaselor de sânge care transportă atât oxigen, cât şi monoxid de carbon.

Fumătorii prezintă un risc crescut de bronşite, emfizem, pneumonii şi infecţii respiratorii acute. Fumatul creşte şi riscul dezvoltării unor forme grave de tuberculoză, favorizează apariţia bolilor de piele sau a reumatismului cronic deformant, alopeciei, cangrenelor sau reuşeşte să ajute la scăderea imunităţii. Fumatul este un factor de risc pentru boala Alzheimer, boli psihice, anxietate, depresie sau schizofrenie, leucemie!
În cazul în care ai decis că ar fi extrem de bine dacă te-ai lăsa de fumat, chiar cu riscul de a câştiga puţin în greutate, iată şi o listă care te va ajută să dai jos cele trei-patru kilograme care se vor pune pe tine.

1. Păstrează în bucătărie doar gustări sărace în calorii. Alege fructe şi legume.
2. Consumă cât mai multă apă. Apa consumată înainte şi în timpul mesei te ajută să te hidratezi, îţi poate da o stare de saţietate şi astfel te ajută să mănânci mai puţin.
3. Mănâncă alimente bogate în fibre. Acestea menţin senzaţia de saţietate.
4. Porții mai mici!
5. Orientează-te către mişcare! Exerciţiile fizice te ajută să arzi caloriile şi să lupţi împotriva dorinţei de a fuma.

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *