Politică

Funcționari moldoveni, cercetați de UE pentru denaturare de fonduri

Totuși, oficialul european apreciază progresele pe care le-a înregistrat țara noastră în lupta cu corupția. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru Kommersant.md.

„În timpul mandatului meu în Republica Moldova am văzut multe exemple cum erau utilizate fondurile europene. Dacă au existat probleme în utilizarea lor, noi informam colegii noștri de la serviciul de combatere a corupției OLAF și acești funcționari era puși sub acuzare imediat”, a declarat Dirk Schuebel, care în prezent exercită funcția de șef al Departamentului pentru ţările Parteneriatului Estic în cadrul Serviciului European pentru Acţiune Externă.

Oficialul european nu a oferit mai multe detalii privind funcționarii moldoveni suspectați de denaturare de fonduri europene pentru a nu prejudicia ancheta, însă a ținut să menționeze că Republica Moldova a făcut pași importanți în lupta cu corupția.

„Mi se pare că există deja progrese în acest domeniu. Este foarte important că în mass-media au apărut cazuri de corupție și acestea sunt investigate. Aceasta, desigur, că nu este pe placul mai multor oficiali care sunt la putere, dar este foarte important pentru o societate democratică. Astfel de oficialii sunt și în Europa, și în Statele Unite. Republica Moldova este încă o țară tânără. Acesta este un proces. De exemplu, eu știu că președintele Timofti acordă o atenție deosebită pentru reformarea sectorului justiției. Cred că au fost făcuți deja pași pozitivi”, a mai declarat Dirk Schuebel.

sursa: agora.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *