Bună Dimineața

Funcționarii publici – mafia mâncării stricate

Problema alimentației copiilor a intrat în vizorul autorităților și a opiniei publice chiar de la începutul acestui an. Un grup de părinți din primăvară a bătut alarma și a ajuns la Ministerul Sănătății ca să fie schimbat meniul copiilor în grădinițe. Părinții cereau ca celor mici să nu le fie puse pe mese crenvurști. Atunci s-a promis că cei mici vor primi fructe și legume zilnic, carne, pește, fără produse făinoase în exces, fără zahăr, fără unt, fără crenvurști, doar alimente pregătite sănătos la abur sau la cuptor. Din întâi septembrie Ministerul Sănătății a spus cu tărie „mâncăm sănătos și facem sport”.

Parcă situația se liniștise, parcă cei mici erau în siguranță, se asigura o alimentație echilibrată și rațională. Însă, realitatea a fost altfel. S-a descoperit că copiii din grădinițele din Chișinău mâncau pește și carne stricată, fructe și legume în stare foarte proastă. Acest lucru era gestionat chiar de funcționarii publici și agenții economici.

Statul încă o dată a demonstrat că își bate joc de cetățeni, la modul cel mai direct. A luat niște carne împuțită, pește cu viermi, le-a pus pe mesele din grădinițe și a rezolvat problema bugetului mic cu care nu poate cumpăra nimic.

Sunt și mai tristă când mă gândesc la un viitor prosper. Ce îmi oferă țara aceasta? Dacă naști un copil, primești indemnizații lunare care ajung numai pentru un pachet de pampers. Apoi trimiți copilul într-o grădiniță unde e alimentat cu toate stricăciunile. Ajunge la școală și acolo scoți bani din buzunar ca să asiguri supraviețuirea profesorilor. Ca apoi, mai este obligat adolescentul sau tânărul să meargă la armată, unde știm cu toții care este situația. E un cerc vicios.

Dar nu mai vreau ca toți cei aflați în serviciul public să-și bată joc de noi! Mă simt umilită de acești autodeclarați dumnezei. Vă ajunge, păcătoșilor!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *