Moldova

Funcţionarii publici nu vor avea dreptul să primească cadouri

Prezentarea Raportului de utilizare a ajutoarelor umanitare în legătură cu inundaţiile din 2008 a fost amânată până la 1 decembrie. 

Deputaţii au votat unanim legea care interzice funcţionarilor să solicite sau să accepte cadouri sau orice alt avantaj, destinate personal acestuia sau familiei sale, rudelor şi prietenilor săi.

11.42 Fracţiunea PLDM a solicitat o pauză de 10 minute pentru a discuta un amendament.

11.00 Poliţiştii vor avea dreptul să supravegheze respectarea regulilor de curăţenie în localităţile urbane şi rurale. În acest sens, deputaţii au adoptat o modificare la art. 400 al Codului Contravenţional.

10.55 Deputaţii fracţiunilor AIE au aprobat în prima lectură proiectul de modificare a Legii cu privire la procedura de alegere a preşedintelui R. Moldova.

10.38 Comuniştii propun ca Victor Popa să retragă proiectul de lege care "obligă deputaţii să intre în cabina de vot".

10.25 Vadim Mişin (PCRM) către Victor Popa: "D-voastră potriviţi legea la interesele unui grup de oameni".

10.24 Artur Reşetnicov (PCRM) către Victor Popa: "De câte ori aveţi de gând să schimbaţi Legea de alegere a preşedintelui?"

10.17 Sergiu Sârbu (PCRM) către Victor Popa: "D-voastră ne consideraţi de proşti?", Victor Popa (PL): "Nu pe toţi, dar pe unii, da!".

Victor Popa (PL): "Această modificare e necesară pentru a nu repeta situaţia din 2000, când în sală sunt prezenţi 3/5 de deputaţi, dar participă mai puţini la alegerea preşedintelui". 

10.10 Victor Popa (PL) propune modificarea Legii de alegere a preşedintelui. Proiectul prevede ca, în timpul şedinţei speciale a Parlamentul de alegere a şefului statului, 3/5 deputați (61) să fie prezenţi nu doar la deschiderea ședinței publice speciale, ci și la alegerile propriu-zise.

10.04 Deputaţii comunişti au decis să renunţe la salariul unei zile de muncă pentru a marca Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi de pe 3 decembrie.

Banii vor fi destinaţi procurării cărucioarelor cu rotile pentru personele cu dizabilităţi din Asociaţia de Tenis. 

10.01 S-au înregistrat 85 de deputaţi.

Deputaţii urmează astăzi să examineze în doua lectură rectificările la Bugetul de stat pentru 2012.

Pe ordinea de zi mai figurează proiectul de hotărâre privind formarea Comisiei de anchetă privind elucidarea circumstanţelor de evadare a lui Eduar Baghirov şi Raportul de utilizare a ajutoarelor umanitare în legătură cu inundaţiile din 2008.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *