Război

Funizarea energiei, perturbată la Kiev și în zece regiuni ucrainene după încă un raid rusesc

Atacul cu drone lansat de Rusia asupra Ucrainei în noaptea de duminică spre luni a provocat din nou întreruperi majore în alimentarea cu energie, mai ales la Kiev, iar în capitală și în alte regiuni sirenele de raid aerian au fost din nou declanșate luni la prânz, relatează Agerpres.

Operatorul rețelei de distribuție a energiei electrice din Ucraina, compania Ukrenergo, a anunțat că sistemul energetic se află într-o situație dificilă după acest nou atac, în total sunt afectate zece regiuni, adică aproape întreaga țară, și restabilirea furnizării energiei ar putea dura mult timp.

Ukrenergo a mai semnalat că dronele rusești au încercat să lovească instalațiile electrice din întreaga țară. În plus față de dronele de producție iraniană, în zonele din sudul și estul Ucrainei aflate în bătaia artileriei ruse a fost folosit și acest mijloc de atac pentru lovirea infrastructurii energetice ucrainene.

După explozia de pe podul Crimeei, Rusia a început în octombrie o serie de atacuri cu rachete și drone asupra infrastructurilor critice ucrainene, pentru a încerca astfel să aducă Kievul la masa negocierilor și a diminua potențialul de luptă al Ucrainei în războiul declanșat în februarie prin agresiunea rusă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *