Ultima oră

Furia apelor a făcut ravagii în localităţile R. Moldova

Ofiţerul de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Dorina Cruc, a menţionat că sâmbătă au fost înecate zeci de hectare de plantaţii agricole, case şi beciuri. Distrugerile de duminică mai sunt încă estimate.

În localităţile Valea-Trestieni, Luminiţa, Soltăneşti şi Vărzăreşti au fost înnămolite 130 de hectare de culturi agricole, au fost inundate 17 case de locuit, 3 beciuri şi mai multe fântâni. Au murit mai multe animale orătănii. Pagubele se ridică la peste 500 de mii de lei.

În satul Balatina (Glodeni), au fost înecate 2 case, 10 beciuri şi 14 grădini – proprietate privată. De asemenea, au fost distruse 9 poduri. În s. Varniţa, Anenii-Noi, au fost deteriorate drumuri locale, iar în Doroţcaia, Dubăsari, au rămas în nămol 30 de hectare cu plantaţii agricole şi drumuri.

În capitala, ploaia a spart 15 acoperişuri. Un salcâm verde s-a prăbuşit pe strada Lazo, iar crengile unui arbore uscat au căzut de acoperişul unei case de pe strada Zelinski din sectorul Botanica.

Sursa: infoprim

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *