CSI / Rusia

Furie la Moscova și amenințare cu un posibil început al celui de-al Treilea Război Mondial după pactul Ucraina-Belgia

Un gest din Belgia către Ucraina a înfuriat Rusia în asemenea măsură încât vorbește fără ocolișuri despre ceea ce ar putea escalada într-un Al Treilea Război Mondial.

Inițiativa atât de prost primită de Kremlin este pactul semnat sâmbăta trecută de premierul belgian, Alexander de Croo, și de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în care Belgia își exprimă sprijinul pentru ca Ucraina să fie stat membru cu drepturi depline atât în ​​Uniunea Europeană, cât și în NATO.

În luna octombrie, secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, Alexander Venediktov, a descris ipotetica integrare a Kievului în Alianța Atlantică drept un gest de ”natură suicidară”, preludiu la ”Al Treilea Război Mondial”, ca răspuns la aplicarea articolului 5 al Organizației Atlanticului, prin care orice atac împotriva unei țări NATO ”va fi considerat ca un atac împotriva tuturor membrilor săi”, relatează El Periodico și Stiripesurse.ro.

Tocmai neintegrarea Ucrainei în Alianța Atlantică este una dintre prioritățile președintelui rus, Vladimir Putin, chiar înainte de izbucnirea conflictului Moscova-Kiev, pentru a nu interfera cu influența Kremlinului în această zonă geostrategică.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

 1. „…pentru a nu interfera cu influența Kremlinului în această zonă geostrategică”. Ce nerușinare, ce potlogărie, ce crimă !!! Nu există bază juridică ca țările să ia în considerație interesele careva vecini în alegerea guvernării, în alegerea formației social-economice ș. a. m. d. Nu există definiție juridică a zonei de influență !!! Zona de influență este o născocitură a țărilor hrăpărețe !!!

 2. Zona de influentza este un subterfuge
  prin care o tzara puternica exploateaza
  asa cum vrea aceasta zona de sclavi
  moderni.
  Kortina de FER era o zona de influentza
  unde rubla saracea pana la sange
  aceste tzari „” fericite „” fara drept de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *