Ultima oră

Furtunile s-au abătut asupra Franţei şi au lăsat mii de locuinţe fără curent electric

Furtunile s-au abătut asupra Franţei în noaptea de vineri spre sâmbătă şi au lăsat mii de locuinţe fără curent electric, cu acoperişuri distruse şi subsoluri inundate.

Iar în zonele care au scăpat de potop, tot rău a fost. Pe şosele s-au produs ambuteiaje în cea mai aglomerată dintre zilele anului: primul weekend din august, când majoritatea francezilor pleacă în vacanţă.

Pe terase a fost ca sub dus. Clienţii si-au sfârşit masa brusc, prea devreme.

La lumina zilei, imaginea e şi mai înspăimântătoare. Caroserii, geamuri de maşini, ferestrele caselor, acoperişurile, toate poartă urmele dezastrului.

Pompierii au primit mii de apeluri să adune copacii căzuţi pe drumuri sau să ajute la scoaterea apei din case.

Pe unde n-a trecut furtuna se aglomerează traficul. 4 milioane de maşini ies la acest sfârşit de săptămână pe drumurile din Franţa. Se circulă greu, autostrăzile sunt saturate. E sâmbăta neagră. Ziua în care traficul e cel mai aglomerat, pentru că încep concediile.

Blocajele au apărut încă de la primele ore ale dimineţii. La prânz, se intindeau pe 330 de kilometri de autostrada. Dupa ore intregi petrecute la volan, oricine face cate o pauza pe marginea drumului, ca sa se dezmorteasca, sau macar sa-si relaxeze putin picioarele. 

Sursa: tvr.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *