Actualitate

Gabriela Firea și Florentin Pandele, vizați de SUA pe legea Magnitsky: Ar fi săvârșit acte de corupție care ar fi favorizat Rusia

Scandalul Euroins ajunge pe masa decidenţilor politici de la Casa Albă. Într-o scrisoare semnată de George Clay Landrith III, preşedintele Institutului „Frontiers of Freedom”, şi adresată secretarilor de stat americani Anthony Blinken şi Janet Yellen se solicită sancţionarea conform legii Magnitsky şi practic interzicerea accesului în SUA şi blocarea conturilor pentru un grup de persoane din România care şi-ar fi propus să distrugă unitatea Uniunii Europene şi a NATO, în favoarea Rusiei şi preşedintele Vladimir Putin.

Persoanele respective sunt acuzate de semnatarul scrisorii că au săvârşit acte de corupţie, fiind esenţiale în adoptarea de legi şi reglementări împotriva libertăţii românilor şi ucrainenilor deopotrivă, şi au participat şi/sau au beneficiat de acţiuni şi practici corupte.

Persoanele vizate de autorul scrisorii sunt următoarele:

• Cristian Roşu, vicepreşedinte ASF

• Cristian-Adrian Muntean, consilier al vicepreşedintelui ASF Cristian Roşu

• Marcel Valentin Ionescu, Director, Departamentul Strategie şi Stabilitate Financiară ASF

• Florin Golovatic, Director ASF

• Florin Pandele, Proprietar, AutoCar Group şi vicepreşedinte, Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR)

• Florentin Pandele, Primar, Municipiul Voluntari; fost Director, Oficiul pentru Protecţia Consumatorului Ilfov; Director adjunct, Oficiul pentru Protecţia Consumatorului Bucureşti

• Gabriela Firea, Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse; Primarul General al Bucureştiului

• Cătălin Tolontan, Jurnalist, Coordonator Editorial, Libertatea şi Gazeta Sporturilor

Link-ul privind scrisoarea respectivă ne-a fost semnalat şi într-un e-mail trimis de Eurohold Bulgaria, compania mamă a Euroins. Curios este faptul că majoritatea celor aflaţi pe lista respectivă sunt acuzaţi de Eurohold în scandalul Euroins. Printre ei se află şi vicepreşedintele COTAR, Florin Pandele, a cărui companie – potrivit surselor noastre – ar avea de încasat de la Euroins aproape 5 milioane euro pentru reparaţiile făcute în service autoturismelor cu poliţe de asigurare eliberate de Euroins România.

Florentin Pandele, primarul oraşului Voluntari: „Nu avem niciun amestec în această poveste. Nu există nicio legătură, nici măcar de rudenie, între noi şi Florin Pandele, vicepreşedintele COTAR, care este la al doilea mandat de consilier local al oraşului Voluntari. Nu ştiu de ce am fost băgaţi în această poveste eu şi soţia mea. Probabil că unii «oameni de bine» s-au gândit să o agaţe cu ceva pe Gabriela Firea, pentru că toate sondajele de opinie o poziţionează pe primul loc cu privire la candidaţii pentru funcţia de Primar General al Capitalei care vor avea loc anul viitor. Se apropie alegerile, Gabriela Firea şi eu vom candida din nou, şi probabil că astfel de materiale vor apărea în continuare pentru ca să fim târâţi în fel de fel de scandaluri în care nu avem nicio implicare”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Licuriciul să își vadă de corupții lor de implicarea în genocidul din Ucraina 🤮🤮🤮, să nu mai impună în România slugile lor.

  2. Cum se scumpeste zdravan ceva rusii sunt de vina. Deocamdata pe mine in Romania ma fura occidentul + politicienii slugi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *