Ultima oră

Gafă prezidențială. Iohannis a uitat de sutele de moldoveni măcelăriți de ruși lângă Nistru?

Se referă la conflictul din Ucraina. Șeful statului a uitat însă de războiul din fosta Iugoslavie sau de conflictul armat din Transnistria, din anii ’90.

În mesajul postat după şedinţa CSAT, Klaus Iohannis scrie că România se află la aproximativ 300 de km de Crimeea, locul unde a început anul trecut modificarea granițelor stabilite după cel de-al Doilea Război Mondial.

„Avem tot interesul ca orice conflict din această parte a Europei să se rezolve pe cale pașnică”, spune şeful statului.
 
Declarația integrală: "După mai bine de o jumătate de secol de pace, în apropierea granițelor noastre sunt uciși oameni. Alții își părăsesc satele în căutarea unui refugiu. România se află la aproximativ 300 de km de Crimeea, locul unde a început anul trecut modificarea granițelor stabilite după cel de-al Doilea Război Mondial. Avem tot interesul ca orice conflict din această parte a Europei să se rezolve pe cale pașnică. Cu ocazia reunirii Consiliului Suprem de Apărare a Țării am evaluat conflictul din Ucraina, efectele lui în regiune și am reconfirmat angajamentele asumate de România în cadrul parteneriatelor noastre strategice".

R. Moldova a pierdut războiul de independență în fața Rusiei

Forțele loiale R. Moldova au pierdut în luptele din anii nouăzeci, aproape 300 de combatanți. Alte sute au fost rănite. Conform informațiilor existente, separatiștii transnistreni susținuți de Federație Rusă au pierdut în lupte 1200 de luptători.


Moarte cotropitorilor


Moarte canibalilor români

Sursa: digi24.ro / Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *