Actualitate

Găgăuzii demonstrează clar – criminalii pro-ruși le sunt mai apropiați decât moldovenii pro-europeni

Este clar de ani de zile că găgăuzii detestă năzuințele pro-europene ale populației din acest teritoriu, de a locui într-un stat civilizat. Ei sper ca Ucriana să piardă războiul, iar hoardele fascistului de la Kremlin să ocupe R. Moldova, Dodon a zis-o clar – „ai noștri sunt aproape”.

După ce Chișinăul, UE, România sau Turcia au investit zeci de milioane în găgăuzi, votanții de acolo și-au arătat adevărata lor față – locul 1 în preferințe e candidatul fugarului Shor, iar locul 2 e candidatul kuliokarului de la Sadova – Igor Dodon.

Este clar că rezultatul alegerilor nu poate fi pus doar pe seama proapgandei și corupției, e timpul ca Chișinăul să accepte că proiectul autonomiei găgăuze a eșuat, în realitatea R. Moldova finanțează din bani publici o nouă transnistrie. O enclava profund anti-europeană, anti-naționala și 100% – pro-rusească și pro-război.

Chiar dacă presa a dedicat tone de articole despre masacrele rușilor din Ucraina sau despre crimele lui Dodon și Șor din R. Moldova, găgăuzilor nu le pasă. Ei urăsc Europa, urăsc limba română, îi urăsc pe moldovenii care vor aderarea la UE și vor vota mereu doar cu acele grupări care vor exploata această ură.

Având de ales între genocid și drepturile omului, găgăuzii au ales genocidul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Confirm cele scrise in articol.
    Am 4 colegi gagauzi care lucreaza in Germania. Toti sunt cu pasapoarte bulgaresti.
    Au salarii bune, detin masini Volvo, Mercedes, vacantele le petrec in Italia, Franta, indirect cotizeaza pentru NATO….
    Dar in acelasi timp detesta UE, Romania si Moldova, o ura nefondata fata de limba romana, vor unirea cu Rusia, vor rusa ca limba de stat.
    Unul din ei e gata sa lupte pentru putin.
    Lipsa totala de logica.

    1. Nu e lipsa de logica – e lipsa totala de caracter! Este perversiunea celui care iti baga cutitul in spinare, dupa ce i-ai oferit gazduire in propria-ti casa, dupa ce i-ai dat sa manance si i-ai ingrijit ranile… Pentru ca asta au primit acesti nenorociti de la poporul in tara caruia au avut voie sa traiasca. Au venit acolo dracu stie din ce cotlon al Asiei si vor ei sa dicteze regulile, vor ca tot restul, mult mai multi decat ei, sa-si plece capetele in fata lor, de parca ar fi ceva deosebit. Dar cine sunt ei? Cersetorii cersetorilor.

  2. “… proiectul autonomiei găgăuze a eșuat”? Depinde din ce perspectiva privim: din perspectiva Moscovei, e unul dintre cele mai mari succese! Transnistria si Gagauzia – doua pumnale otravite, adanc infipte in carnea Moldovei, prin urmare a Romaniei si prin urmare a Europei. Dar indienii aveau o vorba: “Cand calul pe care tocmai calaresti e mort, da-te jos!”. Opinia mea: terminat IMEDIAT cu visatul! Oprit inediat orice fel de ajutoare NECONDITIONATE, pe toate planurile! Vor turcii sa dea in continuare pomana acestor milogi perversi? S-o faca. UE, Romania si Moldova sa inchida toate canalele si sa concentreze resursele pe restul tarii – salvat, ce mai poate fi salvat. Iar acestor tradatori dat totul cu gramul, in schimbul unor conditii dure si precis stabilite.

  3. Intrebarea e urmatoarea … securistii sis a luat urma cacauzilor care lupta de partea rusilor? Nu cumva le e mai usor sa stea in fotolii si frece menta cyber?

  4. Acesti venetici ar trebui de fugarit inapoi la ei acasa in Turcia ! S-si faca legi la dinsii tara, dar nu pe pamintul Moldovei !

  5. Principala problema cu gagauzii e ca nu cunosc limba romana. De aici lungul sir de progleme generate de enclava gagauza. Unde a gresit statul moldovean si cel roman e ca nu a investit in scoala cu predare obligatorie in limba romana si in cursuri de scurta durata pt cei varsnici, care cunosc doar rusa). Daca acestea ar fi fost facute, nu mai vorbeam de Gagauzia transnistreana si esuata. Concluzia: politica aplicata de moldoveni si romani este de dat la gunoi, habar nu au sa faca politica, mananca banii degeaba !

    1. Dar ce trebuia, daca nu ti-e cu suparare, sa fi facut Romania pana acum, mai ales pana la Maia Sandu, cand a spune “roman” in RM insemna a spune “fascist” si toti se straduiau sa vorbeasca rusa, mai ales moldovenii? Ca moldovenii nu-si gestioneaza minoritatile cum trebuie sunt de acord, dar romanii de data asta chiar n-au nici o vina. Parerea mea e ca am facut prea mult chiar: bani aruncati pe apa sambetei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *