Actualitate

GALERIE FOTO: John Kerry a vizitat CRAMELE de la CRICOVA

Mai mult, în contextul acestei vizite, oficialul american a încurajat vinificatorii moldoveni să își promoveze în continuare produsele pentru a cuceri noi piețe și a promis că Statele Unite vor sprijini Republica Moldova.

După ce a văzut vinurile de la Cricova, șeful diplomației de la Washington a declarat că și vinificatorii americani ar avea ce învăța de la producătorii de vinuri din Moldova.

În final, John Kerry a primit un cadou de la prim-ministrul RM, Iurie Leancă, o cutie din lemn, făcută în stil național, cu patru sticle ce reprezintă gama de bază a vinurilor și divinurilor moldovenești: două sticle cu vin roșu și de colecție, o sticlă cu spumant și una cu divin, care are vârsta de peste o jumătate de secol.

Totodată, oficialul american a primit în dar o cază cu peste 500 de sticle cu vinuri roșii de calitate, care se vor păstra la Cricova. John Kerry a primit un cadou și de la ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, și anume, o sticlă de trei litri cu cel mai bogat vin, produs în anul 2007.

În final, Secretarul de Stat a spus că atunci când va avea mai mult timp liber, va face tot posibilul ca să revină în țara noastră. John Kerry a lăsat un mesaj în cartea de oaspeți în care a numit vinăria de la Cricova drept o comoară ascunsă. Oficialul american a spus că a găsit aici o colecție remarcabilă de vinuri și este un privilegiu să vizitezi un asemenea loc.



Timpul.md (V.P.) via gov.md
Sursa foto: gov.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *