Internațional

(GALERIE FOTO) Nou bilanț la Berlin: 12 morți și 48 de răniți. Poliția vorbește despre un presupus atac terorist

UPDATE 08:35. Primarul oraşului Nisa, Philippe Pradal, unde un atac similar a ucis 86 de persoane de Ziua Bastiliei, a scris pe Twitter cât de mult seamănă acest nou atentat cu ce s-a întâmplat în oraşul francez.

Oficialul spune: "Acelaş mod de operare. Aceeaşi violenţă oarbă. Aceeaşi ură faţă de oamenii fericiţi." 

UPDATE 08:30. Poliţia germană a ridicat camionul ucigaş, iar locul atacului arată devastator: tarabe dărâmate, decoraţiuni de Crăciun strivite, cioburi de sticle peste tot şi paturi argintii cu care au fost învelite victimele. Autorităţile au făcut apel la trecători să nu facă fotografii din respect.

La ora 18.00 va fi organizat un priveghi la Biserica Memorială din Berlin, un monument popular cunoscut de localnici sub numele de "dintele cariat".

UPDATE 08:10. Poliţia germană interoghează suspectul arestat la aproximativ doi kilometri de Piaţa de Crăciun din Berlin, dar nu a făcut publice nici un fel de informaţii referitoare la identitatea acestuia. Oamenii legi au anunţat, însă, că va fi o conferinţă de presă pe această temă, marţi la ora 12,00 GMT.

Nici identitatea victimelor nu a fost anunţată.

Poliţia verifică acum modul în care camionul a ajuns în Germania. Unele surse spun că ar fi fost furat de pe un şantier din Polonia, în timp ce altele susţin că ar fi intrat în ţară venind din Italia.

Persoana găsită moartă în camion nu este cea care a condus maşina intenţionat în mulţime. Autorităţile au confirmat că este vorba despre un cetăţean polonez, dar nu i-au anunţat identitatea.

Amintim că luni dimineaţă, poliţia germană a confirmat că atacul a fost intenţionat şi a început să numească incidentul din Berlin "presupus atac terorist". Până acum autorităţile nu au vrut să folosească această expresie.

UPDATE 07:40. Poliţia germană ridică de la faţa locului camionul folosit în atentatul din Piaţa de Crăciun din Berlin, pentru a putea efectua mai multe analize criminalistice. Într-o nouă postare pe Twitter oamenii legii cer populaţiei să nu publice fotografii ale acestei acţiuni.

UPDATE 07:23. Surse din serviciile de securitate, citate de agenția germană de presă DPA, susțin că bărbatul care a condus camionul ar putea fi pakistanez sau afgan. Acesta ar fi ajuns în Germania în februarie 2016 și ar fi cerut azil. Poliția a refuzat să comenteze aceste informații.

UPDATE 07:15. Poliția germană numește acum incidentul din Berlin ”un presupus atac terorist”. Într-un nou mesaj postat pe Twitter​, poliția precizează că ancheta se desfășoară cu maximă diligență și deosebită prudență, iar toate informațiile obținute vor fi făcute publice imediat.

UPDATE 06:50. Anchetatorii germani au ajuns la concluzia că autocamionul a fost condus intenționat în mulțimea din Piața de Crăciun din Berlin, precizează poliția germană într-o nouă postare pe Twitter.

Până la această oră, nu a fost finalizată identificarea tuturor victimelor.

UPDATE 06:00. Persoana găsită decedată în camionul care a intrat în mulțime la Târgul de Crăciun din Berlin nu era șoferul responsabil, precizează poliția germană într-un mesaj postat pe Twitter.

Poliția anunțase mai devreme că decedatul este cetățean polonez.

———–

Poliția germană a crescut, marți dimineața, la 12, numărul celor care și-au pierdut viața luni seara după ce un camion a intrat într-un târg de Crăciun la Berlin lovind numeroși vizitatori, transmit agențiile internaționale de presă.

După cum au informat forțele de securitate pe contul oficial de Twitter, 48 de persoane, unele cu răni foarte grave, au fost transportate la spital, precizează EFE.

Poliția a spus pe Twitter că șoferul a fost arestat, iar pasagerul din camion a murit în urma rănilor. Acesta din urmă era cetățean polonez și face parte dintre cei 12 morți recenzați de autorități.

Tot pe Twitter, poliția germană mulțumește oamenilor care au trimis fotografii și filmari din zona atentatului și precizează că echipe de criminaliști cercetează locul.

sursa. romanialibera.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *