Actualitate

(GALERIE FOTO) Uniți salvăm Republica Moldova: Protestatarii cer spațiu de emisie la postul public de televiziune

Marșul a început la ora 17:00, cu plecare din PMAN, în proximitatea monumentului lui Ștefan cel Mare. Cu drapele românești, manifestanții au pornit  spre Teleradio Moldova. Potrivit organizatorilor,  „Teleradio Moldova este instituția plătită din banii noștri și care ar trebui să ne reprezinte, dar nu o face”. Oamenii scandează „Jos hotarul de la Prut!”, „Unitate națională!”, „Unire!” și „Basarabia e România!”. 

Postul public funcționează pe banii plătiți de noi, contribuabilii. Este normal ca acesta să reflecte un punct de vedere împărtășit de segment larg al societății. Cerem ca soluția Unirii pentru ieșirea din haosul instalat în statul nostru să fie vizibilă și în emisiunile de la Moldova 1. Nu ni se pare corect ca accesul la emisiuni pentru reprezentanții societății civile să fie limitat”, a declarat Anatol Ursu, președintele Mișcării Civice Tinerii Moldovei.

Modul în care mesajul unionist este bruiat de către angajații de la Moldova 1 ridică semne serioase de întrebare cu privire la politica editorială de la postul public de televiziune și intențiile reale ale celor care se află în spatele jurnaliștilor. Solicităm satisfacerea de urgență a revendicărilor privind aducerea în spațiul audiovizualului a subiectului Unirii”, a menționat Vitalie Prisăcaru, reprezentant al Tinerilor Moldovei.

Implementarea tuturor măsurilor pentru accelerarea interconectării energetice cu România, aducerea Direcției Naționale Anticorupție de la București pentru lupta contra corupției din Republica Moldova, trecerea operațiunilor bancare de stat în responsabilitatea Băncii Naționale a României, precum și ridicarea interdicției abuzive aplicate cetățeanului George Simion sunt revendicările înaintate de Tinerii Moldovei.

George Simion, liderul Platformei unioniste Acțiunea 2012, s-a alăturat marșului după ce ieri, Curtea de Apel a decis că activistul unionist, liderul organizației Acțiunea2012, George Simion, este nevinovat. Astfel, începând cu ziua de ieri, acesta nu mai are interdicția de intra în Republica Moldova. Tânărul califică decizia magistraților drept o victorie.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *