Internațional

(GALERIE FOTO/VIDEO) Explozie la New York: Un al doilea dispozitiv suspect găsit la o distanță de câteva blocuri

Deflagrația a spart geamurile din apropiere și a împrăștiat resturile pe stradă, potrivit imaginilor postate pe rețelele sociale și înregistrărilor de pe camerele de supraveghere.

Departamentul de pompieri din New York a indicat că 29 de persoane au fost rănite, dintre care 24 au fost spitalizate.

UPDATE 08.25: CNN vorbește despre explozia unui aparat casnic conectat printr-un fir la un telefon mobil. Ar fi fost găsită și o hârtie cu un mesaj. O oală sub presiune, cu un fir negru care ieșea prin capac, ar fi fost legată la un dispozitiv mic și negru, conform forțelor de ordine, citate de CNN. Nimeni nu a spus ce ce se afla în oala sub presiune. Acesta este cel de-al doilea dispozitiv descoperit de oamenii legii. 

Primul dispozitiv care a explodat a fost aruncat dintr-o mașină, susțin anchetatorii care au analizat imaginile video de la fața locului, ceea ce înseamnă că a fost un act intenționat.

O sursă din rândul anchetatorilor a precizat că prima explozie s-ar fi produs într-un container de gunoi, dar cauza nu a fost încă determinată.

Cel puțin 24 de răniți au fost spitalizați.  

O explozie a avut loc la New York, duminică dimineață, în urma căreia au fost rănite 29 de persoane, informează Reuters.

Deflagrația a avut loc în cartierul Chelsea din Manhattan și a mobilizat în zonă zeci de oameni ai legii. 

Potrivit primarului Bill de Blasio, explozia a fost provocată intenționat, dar nu există indicii că ar fi fost un act terorist.

Explozia s-a produs sâmbătă la ora locală 21.00 (duminică la 01.00 GMT, respectiv 04.00 ora României) pe Strada 23, în apropierea Sixth Avenue.

sursa: romanialibera.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *