CSI / Rusia

(GALERIE FOTO / VIDEO / LIVE TEXT) Separatiștii pro-ruși au ocupat clădiri în nouă orașe din sud-estul Ucrainei. Obama ar fi gata să anunțe noi sancțiuni împotriva Rusiei

(20:45) Ministrul Avakov declară că șeful miliției din Gorlovsk l-a dat jos pe un separatist care încerca să arboreze steagul rus."Acesta a fost capturat și bătut de separatiști. Unele site-uri rusești au declar că acesta a fost omorât. Așa ceva nu s-a întâmplat! Ne-am bătut pentru el și acum e cu noi. El și adjunctul său Gherman Pristula (foto) și-au făcut datoria – apărau onoare țării. Cu așa ofițeri vom constroui o nouă miliție."

(20:30) Liderii UE ar fi dispuși săptămâna viitoare să ia noi decizii pentru a sancționa Federația Rusă.

(18:40) Următoarele clădiri sunt ocupate de separatiști:

1. Lugansk: conducerea regională a SBU
2. Donețk: clădirea adminsitrației locale
3. Gorlovka: post de poliției
4. Kramatorsk: post de poliție și consiliul local
5. Slaviansk: postul de poliției și al SBU
6.Enakievo: procuratura și consiliul local
7. Mariupol: consiliul local,
8 Makeevka: consiliul local, 

9 Harțîzsk: consiliul local.

(18:00) Putin îngrijorat. 

Întrebat despre cererile de ajutor din partea liderilor proruși din estul Ucrainei de a fi apărați de Rusia și Vladimir Putin în fața forțelor guvernamentale ucrainene, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a precizat: ‘Din păcate, sunt multe asemenea apeluri care vin din regiunile din estul Ucrainei adresate direct președintelui Vladimir Putin, pentru a interveni într-o formă sau alta’.

‘Președintele urmărește cu mare îngrijorare evoluțiile din estul Ucrainei’, a adăugat Peskov.

(Video cu o mașina în care persoane necunoscute trag din automate)
 

(17:29) Conform unor informații din presa din SUA, Barack Obama va anunță mâine noi sancțiuni împotriva Federației Ruse. 

(Ajutoare pentru militarii ucraineni din regiunea Hersonului)


(17:20)
 Protestatarii proruși au ocupat, luni, sediul Ministerului de Interne ucrainean din orașul Gorlovka, în regiunea Donețk, potrivit presei locale, transmite EFE, conform Agerpres. În cursul asaltului, polițiștii baricadați din interior ar fi tras focuri de armă, iar o persoană a fost rănită.


(polițist rănit în Gorlovka)

Forțele de ordine, care au ieșit din clădire printr-un coridor uman format de atacatori, au jurat deja credință noului șef al poliției locale, Alexandr Șulzenko, desemnat de protestatari.

Atacatorii cereau, printre altele, înlocuirea șefului poliției locale pentru ca forțele de ordine să nu mai asculte de superiorii lor din capitală.

Șeful anterior, Andrei Kriscenko, care a refuzat să predea arma din dotare, a fost condus de asaltatori la un automobil, a informat agenția UNIAN. Krischenko era unul dintre puținii șefi de poliție din regiune care au refuzat să se supună ordinelor autoproclamatei ‘republici populare Donețk’.

La asaltul asupra primăriei orașului Gorlovka, situat la aproape 40 de kilometri distanță de capitala regională, au participat peste o sută de persoane. Separatiștii proruși au dat jos steagul ucrainean și au ridicat în locul lui tricolorul rus.

(15:00) Ministrul afacerilor externe din Ucraina afirmă că "familia" lui Ianukovici este cea care finanțează separatismul în estul Ucrainei.


(Foto Reuters, Slaviansk, 14 aprilie)


(11.18) Potrivit AFP, citată de Mediafax, situaţia era calmă, luni dimineaţă, în oraşul Slaviansk, din estul Ucrainei, unde manifestanţi proruşi înarmaţi au ocupat sediile poliţiei şi serviciilor de securitate, iar autorităţile ucrainene au lansat o "operaţiune antiteroristă" împotriva separatiştilor.

Situaţia era calmă şi niciun foc de armă nu se auzea la ora locală 9.30, potrivit corespondentului AFP aflat la faţa locului.

Autorităţile proeuropene de la Kiev, confruntate cu o serie de atacuri coordonate lansate în estul rusofon al ţării de către grupări înarmate purtând uniforme, dar fără însemne militare, au lansat o "operaţiune antiteroristă la scară largă, cu implicarea forţelor armate", pentru a pune capăt revoltelor.

(UPDATE 10.59) Trupele ucrainene se îndreaptă spre Mariupol, oraș din regiunea Donețk. Agenții separatiști sunt impresionați de numărul mare al militarilor ucraineni, scrie censor.net.ua. Atenție! Urmează cuvinte NECENZURATE


(Știre inițială) Manifestanţii pro-ruşi din estul Ucrainei au respins ultimatumul dat de autorităţile de la Kiev. Separatiştii intenționează să opună rezistenţă forţelor armate ale Ucrainei, scrie Interfax. 

Declarația a fost făcută de către un membru al Consiliului Coordonator al regiunii Lugansk, Alexei Cimulenko, citat de segodnya.ua. „Toți sunt porniți patriotic. Noi stăm, ne menținem pe poziții. Oamenii nu au de gând să renunțe. Preotul ne-a motivat să nu ne retragem. Avem resurse suficiente de muniție, apă, hrană. Nimeni nu nu se retrage. Se simte doar o presiune psihologică. Dar nu ne retragem”, a declarat sursa.

Separatiştii trebuiau să depună armele. În caz contrar, dacă nu depun munițiile şi nu eliberează clădirile administrative, autorităţile de la Kiev vor folosi armata, pentru a pune capăt revoltelor separatiste din estul ţării. Potrivit lui Aleksandr Turcinov, vor urma operaţiuni antiteroriste.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *