Actualitate

(GALERIE FOTO – VIDEO) Socialiștii vor dezbatere publică la Iași. Unioniștii către Cebanu: Cu ce treceți Prutul cu pașaportul român sau viză?

(UPDATE 16.30) Protestul unioniștilor într-o galerie foto





(UPDATE 15.40) Unioniștii cer o dezbatere publică împreună cu socialiștii. După lungi discuții, socialistul Ion Ceban a accetat să participe la o dezbatere organizată în fața Sălii Palatului de la Iași.

 

(UPDATE) Un flashmob spontan a fost organizat de Asociaţia Obştească „Onoare, Demnitate şi Patrie” în faţa Parlamentului Republicii Moldova de la orele 13.00.

Protestul vine ca răspuns la declaraţiile lansate de socialistul Igor Dodon, pe care tinerii le consideră ofensatoare.

Tinerii au întins un tricolor imens de 15 metri lungime şi au afişat pancarte cu mesajul „Unirea – Ideal Naţional” şi protestează astfel contra declaraţiilor lui Igor Dodon, care a ameninţat cu răfuiala fizică. Participanţii scandează slogane precum:

„Harta României e a noastră, puşcăria-i casa voastră”. „Acest individ care stă la cheremul Moscovei vine cu ameninţări pe pământul nostru românesc. Este inadmisibil acest lucru, pentru că Republica Moldova simte româneşte şi îşi doreşte Unirea cu România. Nu poţi să interzici ceea ce suntem cu adevărat, iar gestul lui Igor Dodon de astăzi a demonstrat o lipsă de respect faţă de cetăţenii Republicii Moldova”, a precizat Vlad Bileţchi, preşedintele AO „Onoare, Demnitate şi Patrie”.

Tinerii afirmă că vor continua protestele în faţa Parlamentului Republicii Moldova până la orele 15.00 şi nu vor ceda presiunilor forţelor pro-ruse. Amintim că socialistul Vlad Bătrîncea a rupt harta României Mari, în plenul Parlamentului, în timp ce liderul socialiștilor, Igor Dodon, a amenințat că, imediat după sărbătorile de iarnă, formațiunea sa va demara o campanie „împotriva unioniștilor”.

(Știre inițială) 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, rupe harta României Mari în timpul ședinței Parlamentului

Posted by Privesc.Eu on 10 Decembrie 2015

Astăzi toți unioniștii din Rep. Moldova (minim un sfert din populație după ultimele sondaje) au fost amenințați cu răfuiala fizică de deputatul în Parlament igor dodon și acoaliții lui. Hai să-i arătăm cine e stăpân pe acest pâmânt. Reacționăm acum, rapid. Ne vedem în două ore. 14.45 – Monumentul lui Ștefan cel Mare. De acolo mergem la Parlament”, se arată în postare.

Socialiștii sunt nemulțumiți de faptul că Ministerul Educației ar fi ordonat ca harta României Mari și Drapelul României să fie distribuite în toate instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal din R. Moldova.

Voi ce, cu totul strah poteriali (v-ți pierdut frica – n.r.), românii, unioniștii? Ce-s cu prostiile acestea? Eu nu mai spun că vă bateți joc de copiii noștri cu BAC-urile și așa mai departe. Dar cu ce ocazie voi vă băgați cu așa chestii în toate școlile?”, a întrebat liderul socialiștilor, Igor Dodon, astăzi în Parlament.

Potrivit lui Dodon, „aceasta se numește promovarea deschisă a unionismului”: „Eu vreau să vă spun că noi lucrul ăsta nu o să-l permitem. Nu vă jucați cu focul. O să vă ia oamenii în furci. Eu lucrul ăsta vi-l promit. Vreți să o luați în cap? O să o luați. Noi suntem stat independent – R. Moldova”.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Declarațiile lui Igor Dodon în timpul ședinței Parlamentului d…

Conflict în Parlament. Promovarea unionismului.

Posted by Privesc.Eu on 10 Decembrie 2015

Acesta a solicitat ca România să respecte independența R. Moldova. „Noi nu ne culcăm absolut sub nimeni și nu ne vom culca niciodată. Noi vom apăra statalitatea R. Moldova. Încă o dată vă spun – vă stimăm ca vecini, stimăm opinia celor care se numesc români în R. Moldova. Dar stimați-ne opinia noastră, a majorității cetățenilor R. Moldova și nu umblați cu nebunii de astea”, a îndemnat Dodon.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *