Timpul Liber

Gânduri la sfârșit de an de la echipa TIMPUL


Ion Macovei

Sunt momente istorice de care generațiile se atașează. Părinții își amintesc cu nostalgie de Marile Adunări Naționale din 1989, 1991, iar tinerii de astăzi se raportează la aprilie 2009. Fără să ne dăm bine seama, ne apropiem de un nou moment istoric legat de semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, eveniment care va uni generațiile. Să sperăm că nu va interveni între timp nicio răzgândire sau vreo răsturnare de situație, care să scoată iarăși oamenii în stradă.

Victoria Puiu

La sfârșit de an, dincolo de toată vâltoarea sărbătorilor, se trag linii, se bifează dorințele împlinite, se face curățenie în minte, în suflet și se stabilește lista sarcinilor sau, altfel spus, „to-do list”-ul pentru noul an. Așadar, 2014 e o nouă șansă pentru a studia natura umană, dar și a ne cunoaște mai mult eul interior, pentru a medita, dar și a învăța lucruri noi. Vă urez ca, indiferent de meserie, ocupație, țară, să vă găsiți o pasiune, dacă nu o aveți, să renunțați la serviciul care vă face nefericiți și la oamenii care vă întristează. Să explorați lumea – nu neapărat prin călătorii scumpe, ci prin lecturi și printr-un dialog sincer cu oamenii. Uitați mai mult de internet, dar nu și de cei dragi! Zâmbiți și dăruiți gânduri bune!

Ala Coica

Am avut parte de un an zbuciumat, iar următorul se anunță și mai fierbinte. De aceea, în anul care vine vă doresc să fiți mai pragmatici, mai informați și să nu vă lăsați manipulați. Fie ca toate hotărârile care vor fi luate (personale, ori profesionale) să aibă o motivație rațională, și nu una … de culoare, să vizeze problemele reale și nu interesele de cartier. Să fiți înconjurați de oameni cu inimă mare, inovativi și cărora nu le e teamă să spună ce gândesc. La mulți ani fericiți alături de cei dragi.

Ana Gherciu

A fost un an lung și încărcat, probabil ca oricare altul. Totuși, în 2013 am învățat să nu iau decizii pripite, să caut laturile ascunse ale problemei și să mă conving că, deocamdată, mai am de făcut multe în această țară. Totul datorită cititorilor care mi-au cerut ajutorul, politicienilor care mișcă un deget, dar și celor care nu o fac, cât și colegilor de la TIMPUL , care m-au supus la diverse provocări. La mulți ani!

Dorin Galben

Anul 2013 a fost marcat, chiar de la început, de o profundă criză politică. Din fericire, politicienii au avut destulă maturitate să înţeleagă care este riscul, iar la sfârşit de noiembrie, au reuşit să obţină parafarea Acordului de Asociere cu UE şi recomandarea Comisiei Europene de liberalizare a regimului de vize pentru moldoveni. E un merit al nostru, al tuturor și mă bucur că am trăit acele momente alături de voi, cititorii ziarului TIMPUL. LA MULȚI ANI!

Pavel Păduraru

Am dedicat acest an unui singur om, care mi-a fost alături la fiece pas, în orice gând și vis. Sunt aproape convins că acest om niciodată nu a avut parte de o mai multă atenție din partea altcuiva. Consecințele acestei griji exagerate (și poate deșarte?) le voi vedea împreună cu voi, iubiți cititori, în anul 2014. Sper să fie un an foarte interesant, care, în afară de alte fleacuri, ne va aduce două competiții de zile mari: Campionatul Mondial la fotbal și alegerile parlamentare în RM. Vă doresc tuturor ca, indiferent de disprețul pe care ar putea să vi-l purtați în timpul campaniei electorale, să vă iubiți după alegeri. Și să rămâneți cu zâmbetul pe buze. De bine, de rău, la mijloc va fi doar un joc… La mulți ani!

Ramin Mazur

Le doresc cititorilor înţelegere pentru ceea ce se întâmplă în jurul lor şi capacitatea de a percepe lumea nu doar aşa cum o arată ştirile şi mass-media, dar şi să dețină o viziune proprie, interioară, bazată pe glasul inimii. Faceţi mai muți pași pentru a observa, a gândi, a concluziona şi nu rămâneţi indiferenți!

Marin Basarab

Realităţile din R. Moldova nu ne permit să fim optimişti, bucuroşi şi, drept rezultat – fericiţi. Însă eu încerc să văd şi partea frumoasă a lucrurilor, sper că încercaţi şi voi. Până la urmă ceea ce gândim este ceea ce ne înconjoară. Vă doresc să aveţi parte de mai multă amabilitate şi fericire în 2014; să treceţi uşor peste momentele grele şi să le savuraţi din plin pe cele frumoase; să căutaţi adevărul în mai multe surse şi să nu lăsaţi pe nimeni să vă conducă. Sper să scăpăm în sfârşit de ura interetnică care ne mănâncă şi să devenim nişte oameni cu adevărat civilizaţi. La mulţi ani!

George Damian

Cititorii publicaţiei chişinăuiene TIMPUL mi-au fost cei mai buni îndrumători de-a lungul ultimilor ani. Vreau să le mulţumesc pentru toate observaţiile primite, să le urez la mulţi ani şi să-i îndemn să citească în continuare TIMPUL!


Tudor Cojocariu

Profitând de oportunitatea oferită de TIMPUL, vă doresc să aveţi un an plin de evenimente fericite, veşti frumoase şi schimbări binevenite! Şi să nu uitaţi că fiecare dintre noi poate contribui la binele comun al societăţii în care trăim!


Iurie Colesnic

Anul care pleacă a fost unul greu, în primul rând pentru omul simplu, căci așa și n-au găsit guvernanții cel mai scurt drum de la vorbă la faptă, de la promisiune la realizare. Doresc ca în 2014, an electoral, politicienii să fie mai curajoși, intelectualii mai îndrăzneți, oamenii de la sate și orașe să fie mai stăpâni pe destinul lor, și atunci, când peste ani vom privi În culisele istoriei să ne putem mândri cu ei, contemporanii noștri. În anul Calului de Lemn avem nevoie de putere de muncă și de mult optimism, căci doar astfel visele se pot împlini. La mulți ani!

Elena Grigor

Anul care vine să vă aducă speranța unui nou început, energia necesară pentru a vă realiza toate planurile, înțelepciunea de a aprecia fiecare zi cu micile ei bucurii, liniște sufletească și prosperitate.
La mulți ani, dragi cititori ai TIMPULUI! Să fiți sănătoși și să aveți în preajmă oameni buni și fericiți!

Ludmila Plotean

La hotarul unui an nou, primiți cele mai calde urări din inimă pentru un an excepțional. Fie ca această sărbătoare să vă dăruiască realizări frumoase și toate culorile fericirii. La mulți ani și un Crăciun fericit!


Svetlana Conev

Celor care ați fost alături de noi, ne-ați urmărit, ați intervenit, ne-ați motivat și încurajat vă urez ca sărbătorile de iarnă să vă aducă liniște și pace în suflete și bucurie alături de cei dragi. Să îndrăzniți să visați și să sperați mai mult, să credeți cu tărie că anul ce va începe va fi mai rodnic și mai fericit.
Crăciun Fericit și un An Nou mai bun!


Silvia Strătilă

Dacă timpul a pus stăpânire pe minciună, pe mediocritate, pe ambițiile personale ale unora, ziarul TIMPUL contribuie la scăderea deficitului național cultural în RM, promovând de 12 ani adevărul, calitatea și nu permite nulităților să se simtă comod în societate. Iar aceasta îi reușește din respect pentru cititorul său cult, elevat sensibil și receptiv la valorile morale, căruia îi este prieten de atâția ani, și solicită, în special, de la cei care conduc țara, de la politicieni, de la adevărații intelectuali, de la oamenii simpli mai multă dragoste și mai multă educație civică. La mulți și îndelungați ani tuturor celor pentru care timpul este încărcat cu sens și cu valoare.

Ion Dabija

An de an cu toții dorim să asistăm la evenimente mari, să realizăm schimbări la fel de mari și să fim apreciați la nivel. Sper ca anul care vine să fie un an plin de realizări importante pentru fiecare din noi. Așadar, haideți să acționăm acum, căci vorba poetului: „Ceea ce nu trăim la timp, nu mai trăim niciodată”.

Și fiindcă suntem în preajma Crăciunului, aș dori ca Domnul Iisus să se nască cu adevărat în inimile noastre!
La mulți ani!

Tatiana Macovei

Fie ca magia sărbătorilor de iarnă să vă acopere sufletele cu bucurie și să vă călăuzească pașii spre un an nou mai bun. Zăpada, brazii împodobiți, tradiționalele colinde dau farmec Crăciunului. Acest moment să-l întâmpinăm împreună cu dragoste și căldură. Crăciun fericit și La mulți ani!  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *