Editorial

Gastarbeiterul politician

După această prestaţie, mai multă lume se întreabă cum de s-a ajuns ca un astfel de „politician” să fie foarte popular în rândurile electoratului şi să aibă toate şansele de a intra în viitorul parlament al RM.

Dacă e să generalizăm, Renato Usatâi e portretul robot perfect al politicianului moldovean. Are un trecut dubios și încearcă să-și lustruiasă imaginea împărțind caritate la stânga și la dreapta. Organizează concerte cu vedete de estradă și crede că este mai bun decât toți politicienii care au condus această țară în ultimii 20 de ani. Se laudă că a crescut într-o familie simplă de profesori, însă abia este în stare să construiască o propoziție în limba statului pe care vrea să-l conducă. Pe la emisiuni tv e cuminte și ascultător, însă pe la chefuri cu amicii din alte partide îl vedem beat turtă înjurând la dreapta și la stânga. E supărat foc pe Filat, ca și orice politician din Moldova care e supărat foc pe alt politician. Vorbește o limbă stâlcită, asta probabil ca să fi mai pe înțelesul plebei. Nu are idee despre noțiunile de bază a unui stat însă vrea să fie deputat, ministru, președinte, șef de aparat… orice funcție l-ar mulțumi. Visează din copilărie să devină funcționar.

Are o echipă formată din amici și doamnele cutare și cutare, echipă care cu siguranță știe mai bine cum să conducă statul. Cheltuie circa 150 de mii de euro pe lună pentru a instaura dreptatea în Moldova, însă nu este în stare să ne explice clar de unde are acești bani. A devenit milionar timp de 7 ani, fiind gastarbeiter în Rusia. Probabil este cel mai norocos gastarbeiter din toată istoria Moldovei. Vrea să facă dreptate în țară și să distrugă cumătrismul, asta după ce îi propunea lui Gorbunțov să-i claseze dosarele prin cumătrii și amicii de la conducere. Are o casă de 6 milioane euro în Moscova, însă se consideră mai sărac decât oligarhii cu vile la Telecentru. În primii trei ani, când locuia într-o garsonieră umilă din Moscova, a reușit să se împrietenească cu Blesteashie și Bad Boys Blue. Acum este vecin cu Stas Mihailov, care cântă gratuit pentru Renato. Vorbește despre reforme, însă nu are nicio idee despre cum să le înfăptuiască, în schimb, promite să organizeze o mulțime de concerte, și nu doar în perioada electorală.

Va fi deputat în viitorul parlament al RM, pentru că eletoratul moldovenesc iubește concertele și nu are încredere în reforme. Va fi deputat datorită vouă, stimați conducători. V-ați antrenat prea mult în reglările de conturi și frustrările personale. Acum nu mai aveți cale de întoarcere. Va trebui să-l suportați pe Usatâi alături de voi la conducere. Felicitări! 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *