Actualitate

Gavrilița: „Vreau ca toți copiii noștri, oriunde s-ar afla, să simtă o mândrie nemărginită când spun că sunt din Moldova”

Prim-ministrul Natalia Gavrilița, celebră prin declarațiile stângace s-a întâlnit, marți, cu participanții la cea de-a zecea ediție a Programului „Diasporă. Origini. Reveniri/DOR”.

Premierul a vorbit cu tinerii despre importanța menținerii, în pofida distanței, a unei legături strânse cu Moldova.

„Avem libertatea de a pleca din țară și de a reveni înapoi acasă, dar cel mai important este să menținem relația cu Moldova. Vă mulțumesc că păstrați tradițiile, învățați limba română, chiar dacă v-ați născut în altă țară, și reprezentați țara noastră peste hotare. Sunteți adevărați ambasadori ai Moldovei în străinătate”, a spus Natalia Gavrilița.

Șefa Executivului a povestit despre experiența sa în diasporă, iar, fiind întrebată despre visul său din copilărie, a menționat că mereu și-a dorit să fie implicată în procesul de dezvoltare a țării.

„Mereu am visat să pot contribui la schimbările din țara noastră, să pot reprezenta Moldova cu demnitate și să iau decizii care vor îmbunătăți viața oamenilor. Vreau ca toți copiii noștri, oriunde s-ar afla, să simtă o mândrie nemărginită când spun că sunt din Moldova, să știe că vin dintr-o țară de oameni harnici și demni și să se mândrească cu țara lor atât de mult, încât să revină să trăiască în ea”, a spus Gavrilița, citată de serviciul de presă al Guvernului.

Ediția din acest an a programului se desfășoară în format online, în perioada 6-15 august.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *