Economie

Gazprom a majorat prețul gazelor furnizate în Republica Moldova. „Se va ridica la 980 de dolari la mia de metri cubi”

Rusia majorează și mai mult prețul gazelor furnizate în Republica Moldova, după ce țara noastră a primit statutul de țară candidată pentru aderare la Uniunea Europeană. Astfel, în cea mai caldă lună de vară prețul de achiziție va crește cu 100 de dolari, potrivit șefului de la Moldovagaz, Vadim Ceban.

„Potrivit calculelor preliminare, prețul de achiziție al gazelor naturale furnizate Republicii Moldova în luna iulie, în conformitate cu termenii contractului cu Gazprom se va ridica la 980 de dolari SUA la mia de metri cubi pentru SA Moldovagaz” a anunțat Ceban.

Menționăm că în luna iunie, prețul gazelor furnizate de concernul rus „Gazprom” a fost de 880 de dolari pentru mia de metri cubi de gaze.

Vă amintim că ANRE a aprobat la finele lunii mai majorarea tarifului la gazele naturale, însă nu a satisfăcut cererea „Moldovagaz” de a crește prețul la 24 de lei. Astfel, din luna iunie, consumatorii finali achită 17,24 de lei pentru un metru cub, fără TVA. Prețul cu TVA este de 18,61 de lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. Haidi uăi. Dacî nici aiasta nu-i semn di dragosti „frățascî” atunci cari-i???
    Păi rusnacii îi iughesc la fel pi toți „frații”. La frații ucrainieni li dă bombi, la „frații” maldaveni li dă mxxe prin prețurile de dumping practicate la gaz și prin schemele cu energia electrică cu pridnestrovie. Ca lumea frății nu???
    Refuz să cred că aceste scheme ordinare nu reprezintă trădare de țară. Bine, doar în cazul în care ai o țară, nu e cazul cu RâMa.
    „Paliticienii” maldavani se gândesc la ci iughesc ei mai mult: la pânticili propriu șî personal – vezi cazul cu madame Ala Nemerenco care nu e un caz izolat ci e norma la tăți „paliticienii”. Când e vorba de furat nu contează partidul la care s-au înregimentat, maldaveni sunt cu tății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *