CSI / Rusia

Gazprom a mărit prețul pentru Ucraina cu 100 $

În luna decembrie 2013, Rusia a convenit să acorde Ucrainei un program de sprijin în valoare de 15 miliarde de dolari, precum și reducerea cu 33% (până la 268,5 dolari pentru 1.000 de metri cubi) a prețului gazelor naturale rusești livrate Ucrainei, după ce autoritățile de la Kiev au refuzat să semneze un acord de liber schimb cu Uniunea Europeană. Însă în luna februarie a acestui an tensiunile politice dintre Rusia și Ucraina au escaladat după ce președintele ucrainean Viktor Ianukovici, susținut de Moscova, a fost înlăturat de la putere în urma unor proteste de stradă care s-au soldat cu aproximativ 80 de morți.

‘În conformitate cu contractul în vigoare cu privire la livrările de gaze naturale, în al doilea trimestru al acestui an prețul gazelor naturale livrate Ucrainei va fi de 385,5 dolari pentru 1.000 de metri cubi’, a declarat Alexei Miller, precizând că discountul acordat în luna decembrie nu mai este valabil.

Acordul convenit în luna decembrie prevedea că prețul gazelor naturale poate fi revizuit trimestrial, în perioada cuprinsă între zilele de 5 și 10 ale primei luni din noul trimestru.

sursa. agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *