CSI / Rusia

Gazprom anunță că nu va reduce furnizarea de gaze naturale prin stația de măsurare a gazului „Sudja”, destinate consumatorilor din Moldova

Concernul rus „Gazprom” anunță că a fost luată decizia de a nu reduce furnizarea de gaze naturale prin stația de măsurare a gazului „Sudja”, pentru tranzitul către Republica Moldova. Potrivit Gazprom, decizia a fost luată în contextul în care compania „Moldovagaz” a eliminat „încălcările privind plățile către Gazprom pentru livrările curente de gaze rusești”, transmite ZDG.

„În același timp, atragem atenția asupra încălcării regulate a obligațiilor contractuale de către partea moldovenească în ceea ce privește plata pentru livrările de gaz rusesc. Gazprom își rezervă dreptul de a reduce sau de a întrerupe complet livrările de gaze în caz de neplată”, anunță compania într-un comunicat.

Pe 22 noiembrie, Gazprom declara că o parte din gazul rusesc livrat consumatorilor din REPUBLICA Moldova, conform contractului cu „Moldovagaz”, ar rămâne în Ucraina. Potrivit acestuia în cazul în care se va menține dezechilibrul de tranzit prin Ucraina, din 28 noiembrie, de la ora 10:00, urmau a fi reduse livrările de gaze naturale prin stația de măsurare a gazului „Sudja”, destinate consumatorilor din Moldova.

Gazprom spunea că Ucraina ar fi stocat până acum 52,52 de milioane de metri cubi de gaze naturale destinate R. Moldova. De asemenea, „Gazprom” a menționat că din 22 noiembrie furnizează gaz rusesc către stația „Sudja” pentru tranzit prin Ucraina în volum de 42,9 milioane de metri cubi pe zi, potrivit sursei citate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *