Economie

Gazul metan s-a scumpit din nou. Cât vor achita consumatorii începând cu 1 iunie

Deja de câteva zile la rând, prețurile la carburanți cresc, acum și gazul metan se scumpește cu patru lei. Dacă ieri prețul la gazul metan era de 17 lei și 60 de bani, astăzi, „Transautogaz” a afișat un preț de 21 de lei și 20 de bani.

Prețul respectiv a fost afișat astăzi, 1 iunie, de „Transautogaz”, lider de piață în vânzarea gazelor naturale comprimate. Compania „Transautogaz” a anunțat că marți urmează scumpirea.

După ce în luna ianuarie 2022, „Transautogaz” a majorat prețul la gaz metan, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a venit cu o reacție în care a catalogat argumentarea majorării ca fiind nejustifică. Tot atunci ANRE a declarat că vor sesiza Consiliul Concurenței, scrie TV8.md.

„Din comentariul publicat de S.A. „Moldovagaz”, care este fondatoarea „TransAutoGaz” SRL,  constatăm o încercare neinspirată de a argumenta această decizie. Conducerea  S.A. „Moldovagaz” a enumerat mai mulți factori, unii dintre care, în opinia ANRE, nu au cum să influențeze la etapa actuală structura prețului la gazul natural comprimat pentru vehicule”, potrivit unui comunicat remis de ANRE.

ANRE-ul a contrazis și argumentarea privind influența costului de energie electrică, care susțin cei de la Transautogaz că este necesară pentru comprimarea gazului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *