Criza

Gazul metan se scumpește cu 5 lei. Transautogaz explică motivul scumpirilor

Cel mai mare distribuitor de gaz metan din țară, compania Transautogaz, anunță majorări semnificative de preț la comercializarea gazului metan. Începând cu luna octombrie, panourile stațiilor peco afișează prețul de 28 de lei pentru un litru de combustibil, scrie Agora.

Noul preț afișat de Transautogaz este în creștere cu cinci lei. Compania a venit cu un anunț prealabil la 30 septembrie în care explică motivul scumpirilor.

„Stimați clienți! În condițiile continue de majorare a prețurilor pentru gaze naturale comprimate compania Transautogaz anunță o modificare a prețului pentru metan din 1 octombrie 2022 pe întreaga rețea a stațiilor de alimentare„, scrie pe pagina companiei.

Menționăm că prețul de vânzare către consumatorul final a crescut și la începutul lunii septembrie. De la data de întâi a lunii trecute, principalul furnizor de gaze naturale comprimate a afișat un preț de 23 de lei, cu 2 lei și 40 de bani mai mult decât era anterior.

Mai devreme, Transautogaz a operat o altă scumpire,  la începutul lunii iulie. Atunci prețul la gaz metan a crescut de la 17,60 lei (fără TVA), până la 21 de lei şi 20 de bani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *