Reţeta simplă! Gem de dovleac aromat
Dovleacul este plin de beneficii pentru sănătate, de aceea este bine să îl mănânci cât de des poţi. Vezi aici de ce este bine să mănânci dovleac toamna. Şi că să te bucuri de aromă lui delicioasă şi la iarnă, transformă-l în cel mai aromat gem de dovleac. Simplu şi rapid!
INGREDIENTE
500 grame de dovleac pentru plăcintă
sucul de la jumătate de lămâie
500 grame de zahăr
1 baton de scorţişoară
1 bucată de anason stelat
1 linguriţă de ghimbir ras
150 ml de apă
PREPARARE
Curată dovleacul şi da-l pe răzătoare. Pune ingredientele într-o oală şi fierbe-l până când se îngroaşă. Ar trebui să dureze între 40 şi 50 de minute.
După ce ai obţinut o textura că o dulceaţă mai legată, scoate din vas batonul de scorţişoară şi anasonul stelat. Pasează cu blenderul sau cu mixerul pentru a obţine gem. Te va ajută faptul că ai dat dovleacul pe răzătoare şi vei reuşi imediat să îl transformi în pastă. Poţi să pasteurizezi borcanele sau să ţii gemul în frigider.
Beneficiile consumului de dovleac se datorează faptului că această este bogat în magneziu, fier, potasiu, calciu, fosfor, vitamine. Aşa că bucură-te de această delicioasă legume de toamna!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!