CSI / RusiaRăzboi

General american: „Comportamentul actual al lui Putin amintește de Hitler în ultimele zile ale celui de-al Treilea Reich”

Generalul Ben Hodges, fostul comandant al trupelor americane din Europa, spune că ultimele decizii ale președinelui rus seamănă cu comportamentul lui Adolf Hitler în ultimele zile ale celui de-al Treilea Reich, când a încercat să atragă mai mulți soldați în Wehrmacht, relatează Ukrainska Pravda și Hotnews.

„Comportamentul actual al lui Putin îmi amintește de Hitler, care în ultimele zile ale celui de-al Treilea Reich a forțat tineri și bătrâni să intre în Wehrmacht. Ironia destinului: Putin face ceea ce au făcut naziștii”, a declarat Hodges într-un interviu.

Fiind întrebat dacă mobilizarea ar putea ajuta la schimbarea cursului războiului din Ucraina, generalul a spus că „fără un sprijin puternic de artilerie, aceste trupe nu vor fi altceva decât carne de tun, care va sta în tranșeele ude și reci în această iarnă, în timp ce forțele ucrainene avansează”.

În ceea ce privește armele nucleare, generalul Hodges nu exclude utilizarea acestora.

„Dar armele nucleare sunt cele mai eficiente atunci când nu sunt folosite. Având în vedere potențialul lor de descurajare”, a spus el.

„Da, Putin este rece ca gheața, dar nu nebun: el știe bine că atunci SUA vor trebui să fie pe deplin implicate în acest război. Pentagonul i-a oferit deja președintelui Joe Biden o listă de opțiuni pentru un astfel de caz”, a declarat Hodges, menționând că există mai mulți generali ruși care ar dori să aibă un viitor după Putin.

Vladimir Putin, după anunțul mobilizării parțiale în Rusia, a amenințat din nou țările occidentale cu folosirea armelor nucleare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *