InternaționalUE / Nato

General polonez: ”Ungaria trebuie exclusă din NATO dacă este de partea lui Putin”

Fostul comandant al Forțelor Terestre ale Poloniei, Waldemar Skrzypczak susţine într-un interviu acordat agenţiei Ukrinform că dacă premierul ungar Viktor Orban șantajează NATO, Ungaria ar trebui să fie exclusă din organizație, conform Rador.

Potrivit generalului, NATO a acordat Ungariei suficient timp pentru ca aceasta ”să-şi vină în fire” și a avut suficient timp să se hotărască dacă este de partea NATO sau a Rusiei.

„Dacă Ungaria este de partea lui Putin, atunci, trebuie să îi fie arătat ”cartonașul galben” și să i se transmită așa: dacă nu vă schimbați poziția, atunci părăsiți NATO. Nu se poate ca Ungaria să terorizeze întreaga Alianță, șantajul maghiar din cadrul NATO trebuie oprit. Dacă Orbán, vrea să șantajeze NATO, atunci Ungaria trebuie să fie exclusă din Alianță”, a afirmat generalul.

Skrzypczak a adăugat că Alianța nu poate avea țări care să joace de partea ambelor părți. Astfel, subliniază acesta, NATO este o structură monolită deschisă celor care apără democrația, libertatea și pacea.

”Trebuie precizat clar: poziția lui Orbán dăunează unității NATO. Budapestei trebuie să i se dea de înţeles: ori este cu NATO, ori împotrivă. În a doua situaţie, Alianța nu are nevoie de o astfel de Ungarie, este o povară politică și economică pentru organizație. Ţările cu o poziție precum cea a lui Orbán nu pot avea un loc în Alianță”, a subliniat generalul polonez.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

 1. Exclusa in NATO si din UE.?!!
  Hai sa vedem ce mai face Orbanica atunci ?
  Probabil se va alia cu Serbia , alt aliat al Rusiei .
  Asa in NATO si UE mai poate cat de cat sa fie controlata.
  Poateo inflatie ,ceva, o retragere masiva de capitaluri…etc.
  Sunt metode de control.
  Vad totusi ca ungurii au memoria scurta.
  Nu-si mai amintesc de 1919 si de 1956 !
  Ce-o fi cu ei?
  Simt nevoia sa-i mai calcam si a treia oara ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *